Ποινικός κώδικας: Αυστηροποιείται για τα σεξουαλικά εγκλήματα κατά ανηλίκων και την αιμομιξία

Τι αλλάζει στον ποινικό κώδικα αναφορικά με τα εγκλήματα κατά ανηλίκων και μεταξύ συγγενών.

H επικαιρότητα, με πιο πρόσφατο το σοκαριστικό περιστατικό της 19χρονης από την Ηλιούπολη, φέρνει αλλαγές στον ποινικό κώδικα.

Οι καταγγελίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για σειρά σεξουαλικών εγκλημάτων, εντός ή εκτός οικογένειας, με θύματα πολλές φορές και ανήλικα παιδιά, οδηγούν το υπουργείο Δικαιοσύνης σε νέες νομοθετικές πρωτοβουλίες με σκοπό την αποτελεσματικότερη προστασία των θυμάτων, καθώς και την αυστηρότερη τιμωρία των δραστών.

Ειδικότερα, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κωνσταντίνος Τσιάρας, από τη συμμετοχή του στο Webinar με θέμα «ατιμωρησία στον 21ο αιώνα» (Fight Impunity) στο οικονομικό φόρουμ των Δελφών, ανακοίνωσε ότι επίκεινται τροποποιήσεις στο αδίκημα της «αιμομιξίας» (δηλαδή της σεξουαλικής συνεύρεσης στενών συγγενών).

Συγκεκριμένα, θα μετατραπεί ξανά σε κακούργημα, ενώ εξήγγειλε δύο ακόμη αλλαγές σε ό,τι αφορά τα εγκλήματα (σεξουαλικά και άλλα) κατά ανηλίκων

-Από τη μία, την αναστολή της έναρξης του χρόνου παραγραφής, τόσο για τα πλημμελήματα, όσο και για τα κακουργήματα από τον χρόνο ενηλικίωσης του θύματος και

-Από την άλλη, την αλλαγή του τρόπου άσκησης της ποινικής δίωξης, η οποία θα ασκείται αυτεπάγγελτα και όχι μετά από μήνυση.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ