Ποια είναι τα θηριώδη Πυροσβεστικά Ilyushin Il-76 που στέλνει η Ρωσία στην Ελλάδα

Το Ilyushin Il-76 έχει μήκος 46 μέτρα και άνοιγμα φτερών 56 μέτρα. Η δε χωρητικότητά του σε νερό ανέρχεται στους 40 τόνους. Είναι σαν να ρίχνουν μαζί 8 δικά μας Καναντέρ

Δυο θηριώδη Πυροσβεστικά αεροπλάνα Ilyushin Il-76 και δυο ελικόπτερα στέλνει η Ρωσία στην Ελλάδα για την κατάσβεση της μεγάλης φωτιάς στην Εύβοια !

Το Κρεμλίνο ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα της Αθήνας και αποτελεί στην Ελλάδα την συγκεκριμένη δύναμη αεροπυρόσβεσης. Το ίδιο είχε πράξει η Μόσχα και το 1998 όταν το Ιλιούσιν 76 είχε αναχωρήσει από τη Μόσχα και αφού ανεφοδιάστηκε στη Βουλγαρία έφθασε στην Αθήνα οπου και παρέμεινε περίπου για ένα μήνα. Το Ilyushin Il-76 έχει μήκος 46 μέτρα και άνοιγμα φτερών 56 μέτρα. Η δε χωρητικότητά του σε νερό ανέρχεται στους 40 τόνους. Είναι σαν να ρίχνουν μαζί 8 δικά μας Καναντέρ.

Ο ρωσικός γίγαντας έχει τέσσερις τούρμπο τζετ κινητήρες, από τους οποίους ο καθένας έχει ισχύ 12,5 τόνων.

Η διαφορά του Ilyushin Il-76 από τα άλλα πυροσβεστικά είναι ότι τροφοδοτείται με νερό από αντλία και δεν έρχεται σε επαφή με τη θάλασσα. Στο κάτω μέρος του Ilyushin Il-76 υπάρχουν 8 πόρτες, απ’ όπου γίνονται οι ρίψεις νερού. Και το κατώτερο σημείο στο οποίο μπορεί το αεροσκάφος να επιχειρήσει είναι τα 50 μέτρα από την επιφάνεια του εδάφους.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ