Ποια μέτρα ισχύουν για τον κορωνοϊό -Αλλαγή χρονιάς με sms και ο φόβος για συναθροίσεις και πάρτι

Διαφορετικός από όσα είχαμε συνηθίσει τα περασμένα χρόνια ήταν ο εορτασμός των Χριστουγέννων λόγω των μέτρων που τέθηκαν σε ισχύ για τη μείωση της διασποράς του κορωνοϊού.

Η εφαρμογή τους άλλωστε ελέγχεται από την ΕΛ.ΑΣ η οποία έχει θέσει σε πλήρη εφαρμογή τον επιχειρησιακό της σχεδιασμό για τις ημέρες των εορτών με αυστηρούς ελέγχους, έντονη αστυνομική παρουσία στους δρόμους και μπλόκα σε διόδια και εισόδους και εξόδους πόλεων, σε ΚΤΕΛ και κόμβους οδικών δικτύων.

Υπενθυμίζεται ότι τα φετινά Χριστούγεννα εορτάστηκαν κάτω από πρωτόγνωρες συνθήκες με απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 5.00 έως τις 22.00, με sms στο 13033 με τους γνωστούς 6 κωδικούς για τις απαραίτητες μετακινήσεις και με την προϋπόθεση ότι θα τηρούνται στο ακέραιο οι όροι και οι προϋποθέσεις που τέθηκαν για να αποτραπούν άσκοπες μετακινήσεις και κάθε ενδεχόμενο συγχρωτισμού.

Παράλληλα, οι καταναλωτές έπρεπε να κάνουν τις αγορές τους για τα δώρα με την μέθοδο του click away καθώς το λιανεμπόριο παραμένει σε αναστολή, ενώ και οι πιστοί βρέθηκαν στις εκκλησίες κάτω από αυστηρά περιοριστικά μέτρα και με μέγιστο αριθμό 25 πιστών για τους ιερούς ναούς και 50 ατόμων για τους μητροπολιτικούς ναούς.

Επίσης τέθηκαν αυστηροί περιορισμοί και για τα ρεβεγιόν την παραμονή και ανήμερα των Χριστουγέννων ώστε να μην υπάρξει συγχρωτισμός στα σπίτια. Έτσι, δεν επιτρεπόταν η συγκέντρωση σε σπίτια περισσοτέρων των 9 ατόμων προερχομένων από δύο οικογένειες, ενώ ίσχυε και η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 10 το βράδυ έως τις 5 το πρωί.

Όλα τα παραπάνω μέτρα θα παραμείνουν σε ισχύ και για τον εορτασμό της Πρωτοχρονιάς με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα να προειδοποιεί μάλιστα ότι στην περίπτωση που δεν εφαρμοστούν τις ημέρες των Χριστουγέννων, θα αυστηροποιηθούν.

Σημειώνεται επίσης ότι στις περιοχές της δυτικής Αττικής και στην Κοζάνη παρατάθηκαν έως τις 30 Δεκεμβρίου τα περιοριστικά μέτρα λόγω του επιβαρυμένου ιικού φορτίου. Σε αυστηρό lockdown τέθηκαν μέχρι σήμερα 28 Δεκεμβρίου και οι Θεσπιές στην περιφερειακή κοινότητα Βοιωτίας, προκειμένου να περιοριστούν τα κρούσματα που βρέθηκαν στην τοπική κοινότητα του Δήμου Αλίαρτου.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ