Πληθαίνουν οι καταγγελίες για επιδρομές λύκων – «Είναι υβρίδια»

Όλο και περισσότερες καταγγελίες για επιθέσεις από λύκους σε πολλές περιοχές της Ελλάδας βλέπουν καθημερινά το φως της δημοσιότητας, με τους κατοίκους της επαρχίας να είναι φοβισμένοι, καθώς τα ζώα αυτά όχι μόνο δεν φεύγουν όταν συναντούν ανθρώπους, αλλά αντίθετα επιτίθενται.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετικό ρεπορτάζ του MEGA, κάθε αγέλη μπορεί να έχει μέχρι και 20 λύκους, οι οποίοι είναι ιδιαίτερα επικίνδυνοι, που φτάνουν σε σημείο να στήνουν ακόμη και ενέδρες σε κυνηγόσκυλα.

Έξι λύκοι επιτέθηκαν σε σκύλο

Μιλώντας το πρωί της Παρασκευής (27/1) στο MEGA, ο κ. Άγγελος, είναι εκπαιδευτής κυνηγόσκυλων ανέφερε ορισμένα περιστατικά με επιθέσεις λύκων.

«Είναι κάποια περιστατικά που έχω δει με τα μάτια μου. Στις 15 Ιανουαρίου ένας φίλος μου, την ώρα που κυνηγούσε, στα 80 μέτρα μπροστά του, επιτέθηκαν στον σκύλο του 6 λύκοι. Δεν πρόλαβε να αντιδράσει, το πήραν το ζώο άρον άρον από τα δόντια τους, με φωνές, φασαρία, το έφερε στον κτηνίατρο, ωστόσο το σκυλί κατέληξε», είπε αρχικά.

«Το δεύτερο περιστατικό έγινε πριν από 3 μέρες, στην είσοδο της Επανομής, 400 μέτρα από τον οικισμό και 300 μέτρα από μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ, στη δεξιά πλευρά του δρόμου υπήρχε ένας τραυματισμένος λύκος, ο οποίος πέθανε μετά από λίγο. Πήγαν οι αρμόδιοι από τον κυνηγετικό σύλλογο και από την Ομοσπονδία Μακεδονίας – Θράκης και περιμάζεψαν το ζώο. Τα περιστατικά είναι πολλά και συνεχή», συμπλήρωσε ο κ. Άγγελος.

Η μεγάλη διαφορά των λύκων αυτών, σύμφωνα με εκπαιδευτή κυνηγόσκυλων

«Εγώ με τη δουλειά μου που είναι εκπαιδευτής κυνηγετικών σκυλιών, γνωρίζω όλον τον ορεινό όγκο της Ελλάδος και τα Τζουμέρκα και την Πίνδο και τα Άγραφα, η κτηνοτροφία έχει μειωθεί πάρα πολύ. Ο κάθε τσοπάνης στο μαντρί του έχει 15-20 σκυλιά που φυλάνε τα πρόβατα και τις αγελάδες και τα έχει για την ασφάλεια της περιουσίας του. Οι λύκοι δεν μπορούν να τα πλησιάσουν πλέον και να πάρουν κάποιο πρόβατο και έτσι δεν βρίσκουν τροφή και πάνε σε κατοικημένες περιοχές», τονίζει ο ίδιος.

Μάλιστα, όπως είπε, «την ώρα που εκπαίδευα έναν σκύλο και τον φώναξα, «πετάχτηκαν» οι λύκοι με το άκουσμα της φωνής μου, ωστόσο δεν πλησίασαν».

«Ένας γνήσιος λύκος δεν έχει τόσο μεγάλα αυτιά. Ένας γνήσιος λύκος εάν δει άνθρωπο ή σκυλιά φεύγει, τρομάζει, αυτά μάλλον είναι υβρίδια», τόνισε κλείνοντας ο κ. Άγγελος.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ