Πλεύρης: Ανεμβολίαστοι θα θεωρούνται όσοι δεν κάνουν την τρίτη δόση έως 1 Φεβρουαρίου

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ανακοίνωσε ότι το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα λήγει στους επτά μήνες, για όσους άνω των 18 ετών δεν έχουν κάνει την τρίτη δόση εμβολίου. Το μέτρο θα έχει εφαρμογή από την 1η Φεβρουαρίου και άρα όποιος δεν έχει κάνει την τρίτη δόση και έχει κλείσει το επτάμηνο θα θεωρείται ανεμβολίαστος.

Όπως είπε ο κ. Πλευρης, το μέτρο αυτό αφορά περίπου 500.000 πολίτες και θα υπάρχει η δυνατότητα να κλείσουν ραντεβού για τρίτη δόση μέχρι την 1η Φεβρουαρίου

Όσοι δεν θα εμβολιαστούν με τρίτη δόση εντός 7μηνου από τη δεύτερη δόση, θα έχουν πάντως πρόσβαση στο ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού, που έχει ισχύ για εννιά μήνες αλλά αφορά μόνο τα ταξίδια. Για την είσοδο σε εστίαση και κλειστούς χώρους, οι πολίτες θα χρειάζεται να επιδεικνύουν το ελληνικό πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Όπως ανέφερε ο κ. Πλεύρης στον Ant1, η τρίτη δόση είναι αυτή που παρέχει προστασία έναντι της Όμικρον και είναι πολύ κρίσιμο οι πολίτες να εμβολιαστούν με την τρίτη δόση.

Όσον αφορά για επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού και σε άλλες ηλικιακές κατηγορίες, ο κ. Πλεύρης ανέφερε ότι έχει πέσει στο τραπέζι αλλά δεν είναι ένα μέτρο που αναμένεται να ανακοινωθεί άμεσα.

Για περαιτέρω περιορισμούς στους ανεμβολίαστους, όπως την απαγόρευση εισόδου και σε εξωτερικούς χώρους της εστίασης, ο υπουργός Υγείας σημείωσε πως αυτήν τη στιγμή αυτό το μέτρο δεν φαίνεται να προσφέρει κάτι υγειονομικά.

Σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα του data.gov.gr, στη χώρα μας έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής συνολικά 17.808.554 εμβολιασμοί έως και τις 08/01/2022.

Από αυτούς:

  • Οι 7.538.365 αφορούν εμβολιασμούς με τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου,
  • Οι 7.091.530 αφορούν σε ολοκληρωμένους εμβολιασμούς,
  • Οι 3.901.866 αφορούν σε εμβολιασμούς με την τρίτη – αναμνηστική – δόση.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ