Πλατεία Αγίου Γεωργίου: 50 σακούλες σκουπιδιών μάζεψε ο Δήμος μετά το κορονοπάρτι

«Έλαμψε» πάλι η πλατεία Αγίου Γεωργίου, μετά από επιχείρηση καθαριότητας από τον Δήμο Αθηναίων. Προηγήθηκε ένα… κορονοπάρτι, στο οποίο συμμετείχαν 110δες νεαροί.

Συντονισμένη επιχείρηση καθαρισμού της πλατείας Αγίου Γεωργίου και των γύρω δρόμων έγινε τα ξημερώματα από τα συνεργεία του Δήμου Αθηναίων προκειμένου να απομακρύνουν τα σκουπίδια που άφησαν πίσω τους, όσοι συγκεντρώθηκαν στο σημείο το βράδυ της Παρασκευής (16/4).

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου του Δήμου, «οι άνθρωποι της καθαριότητας του Δήμου φρόντισαν κάθε γωνιά της πλατείας και της ευρύτερης περιοχής, ώστε να αποδοθεί καθαρή στους περίοικους. Τα απορρίμματα (μπουκάλια, πλαστικά ποτήρια, πακέτα τσιγάρων, χαρτιά και διάφορες συσκευασίες) γέμισαν 50 μεγάλες σακούλες σκουπιδιών, ενώ ακολούθησε η σάρωση και απολύμανση της πλατείας, των γύρω δρόμων και των πεζοδρομίων».

Προστίθεται πως «ο Δήμος της Αθήνας υλοποιεί ειδικό σχέδιο καθαρισμού των χώρων και των πλατειών, όπως π.χ. της πλατείας Αγίου Γεωργίου και της πλατείας Βαρνάβα, όπου ιδίως τα Σαββατοκύριακα παρατηρείται συνωστισμός. Επιπλέον, συνεχίζει τις μεγάλες στοχευμένες επιχειρήσεις στις γειτονιές της πόλης».

«Η φροντίδα μας για την καθαριότητα ήταν και παραμένει πρώτιστη. Παλεύουμε να διατηρούμε το δημόσιο χώρο καθαρό και φροντισμένο ιδίως τώρα που τον έχουν ανάγκη οι περισσότεροι από μας. Εμείς ως Δήμος Αθηναίων, απευθύνουμε έκκληση στους ανθρώπους που χρησιμοποιούν τις πλατείες και τα πάρκα της πόλης να συμβάλλουν σε αυτό ως δείγμα αλληλεγγύης και σεβασμού στους συμπολίτες αλλά και στους εργαζόμενους στην καθαριότητα», ανέφερε σχετικά ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Νίκος Αβραμίδης.

Σημειώνεται ότι στην εν λόγω πλατεία συγκεντώθηκαν έως και 2.000 άτομα, σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων σε ΜΜΕ, από χθες το βράδυ και μέχρι τα ξημερώματα του Σαββάτου. Το ίδιο βράδυ επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. θέλησε να αποτρέψει τα φαινόμενα συνωστιμσού στην πλατεία Βαρνάβα, ωστόσο η Κυψέλη αποτέλεσε κατάλληλο «καταφύγιο» για την «μεταφορά» του event, όπως φαίνεται και σε video χρηστών των social media:

Πλατεία Αγίου Γεωργίου Κυψέλη !! Όταν οι λοιμωξιολογοι ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΟΥΝ για το αν θα ανοίξουν τις μετακινήσεις το Πάσχα και…

Δημοσιεύτηκε από Nektarios Skamnakis στις Παρασκευή, 16 Απριλίου 2021

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ