Πιλότος – εικόνα Παναγίας: Πιστός στο “ραντεβού” ο Μιχάλης Πουλικάκος, που σώθηκε στην Καμπούλ

Πιλότος – εικόνα Παναγίας: Ο Μιχάλης Πουλικάκος την Κυριακή των Μυροφόρων πέταξε πάνω από την Ιερά Κοινοβιακή Μονή Θεογεννήτορος στον Αυλώνα Αττικής

Ο πιλότος, Μιχάλης Πουλικάκος συνέχισε για ακόμα μια χρονιά την παράδοση να ραίνει με ροδοπέταλα από το ελικόπτερό του την εικόνα της Παναγίας ανήμερα της Κυριακής των Μυροφόρων στην Ιερά Κοινοβιακή Μονή Θεογεννήτορος στον Αυλώνα Αττικής πολύ κοντά στον σταθμό του Σείριου στην Εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας. Είναι κάτι που περιμένουν κάθε χρόνο οι πιστοί στο συγκεκριμένο Μοναστήρι καθώς γνωρίζουν το «ραντεβού» του πιλότου με την περιφορά της εικόνας της Παναγίας. Τα τελευταία δύο χρόνια λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό, η περιφορά της εικόνας της Παναγίας, αλλά και η πτήση του πιλότου είχαν ματαιωθεί.

Ο ίδιος είναι έγινε γνωστός σε όλη τη χώρα από την περιπέτεια που πέρασε στην Καμπούλ του Αφγανιστάν τον Ιανουάριο του 2018 όταν οι Ταλιμπάν επιτέθηκαν στο ξενοδοχείο που διέμενε μαζί με άλλον έναν Έλληνα πιλότο. Σε εκείνη την επίθεση σκοτώθηκαν 85 άνθρωποι και οι δύο Έλληνες σώθηκαν από θαύμα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο  Μιχάλης Πουλικάκος έκανε την πρώτη του πτήση πάνω από το Μοναστήρι Θεογεννήτορος το 2004 και από τότε κάθε χρόνο είναι πιστός στο ραντεβού του.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ