Πέθανε στα 36 του χρόνια ο μεγάλος πιανίστας Γιώργος Καραγιάννης

Πέθανε σε ηλικία μόλις 36 ετών, ο μεγάλος Έλληνας πιανίστας, Γιώργος Καραγιάννης, καθώς η κατάσταση της υγείας του φαίνεται πως επιδεινώθηκε το καλοκαίρι.

Ειδικότερα, η περιπέτεια της υγείας του ξεκίνησε πριν από περίπου δύο χρόνια με τη διάγνωση μιας σπάνιας μορφής καρκίνου, την οποία κατάφερε αρχικά να την αντιμετωπίσει, επιστρέφοντας στο πιάνο και κυκλοφορώντας δίσκο.

Ποιος ήταν ο Γιώργος Καραγιάννης

Ο Γιώργος Καραγιάννης γεννήθηκε στα Γρεβενά και ξεκίνησε μαθήματα πιάνου σε ηλικία 11 ετών. Αποφοίτησε από το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου στην ειδίκευση πιάνου (πτυχίο, μεταπτυχιακό), έχοντας ως υπεύθυνο καθηγητή τον Λάμπη Βασιλειάδη.

Μετά την εισαγωγή του ως 1ος στον τομέα Konzertexamen (ανώτατες σπουδές σολιστικής ειδίκευσης στη Γερμανία) συνέχισε και ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο του Τρόσιγκεν (Staatliche Hochschule fur Musik Trossingen).

Ακολούθησαν μεταπτυχιακές σπουδές μουσικής δωματίου στο Πανεπιστήμιο του Ανόβερου (Hochschule fur Musik, Theater und Medien Hannover). Παράλληλα, παρακολούθησε μαθήματα συνοδείας Lied (Liedgestaltung).

Δείτε βίντεο:

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ