Πέραμα: Αγνοήθηκε εντολή για μη εμπλοκή;

Μια σειρά από αναπάντητα ερωτήματα έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τις συνθήκες θανάτου του νεαρού μετά από την καταδίωξη στο Πέραμα.

Μένει να απαντηθεί αν υπήρξε ζήτημα σωστής συνεννόησης με το κέντρο της Άμεσης Δράσης, κατά της διάρκεια της καταδίωξης και σύμφωνα με όσα διαρρέονται οι αστυνομικοί που ενεπλάκησαν στην αιματηρή καταδίωξη φέρονται να είχαν λάβει εντολή μη εμπλοκής και παρόλα αυτά να συνέχισαν την καταδίωξη. Τίποτα όμως δεν μπορεί να απαντηθεί με ασφάλεια αυτή τη στιγμή, ειδικά για τις εντολές που έλαβαν ή όχι για εμπλοκή ή μη.

Μετά τις εξελίξεις αυτές ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος ζήτησε από τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας να προχωρήσει κατεπειγόντως πειθαρχικός έλεγχος και ταυτοχρόνως πλήρης επιχειρησιακή αξιολόγηση της δράσης της ΕΛ.ΑΣ .

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, η επιχειρησιακή αξιολόγηση θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες πέντε ημέρες.

Tο περιστατικό άρχισε να εκτυλίσσεται στις 11.45 μ.μ. από τη λεωφόρο Θηβών στην περιοχή του Αγ. Ι. Ρέντη, όπου οι αστυνομικοί εντόπισαν και επιχείρησαν να ελέγξουν ένα Ι.Χ. που θεωρήθηκε ύποπτο. Oταν αντελήφθη την παρουσία των οδηγός αστυνομικών ο οδηγός ανέπτυξε ταχύτητα και προσπάθησε να διαφύγει με την καταδίωξη να καταλήγει στην περιοχή του Περάματος, όπου το όχημα ακινητοποιήθηκε .

Τότε σύμφωνα με αστυνομικούς οι δράστες με όπισθεν αιφνιδιαστική κίνηση εμβόλισε πέντε δίκυκλα ομάδων ΔΙ.ΑΣ., τραυματίζοντας συνολικά επτά αστυνομικούς.

Με τουλάχιστον 4-5 αστυνομικούς να γαζώνουν με τα όπλα τους το όχημα με τραγικό αποτέλεσμα τον θάνατο ενός 20χρονου και τον τραυματισμό ενός αλλου.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ