Πέλλα: Εξελίξεις σήμερα για την 68χρονη που πέθανε λίγες ώρες μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου της Pfizer

Μια γυναίκα 68 ετών πέθανε λίγες ώρες ύστερα από τον εμβολιασμό της με τη δεύτερη δόση του εμβολίου της Pfizer, στην Πέλλα και σήμερα αναμένονται εξελίξεις, καθώς θα γίνει η νεκροτομή.

Μια γυναίκα 68 ετών πέθανε λίγες ώρες ύστερα από τον εμβολιασμό της με τη δεύτερη δόση του εμβολίου της Pfizer, στην Πέλλα και σήμερα αναμένονται εξελίξεις, καθώς θα γίνει η νεκροτομία.

Σύμφωνα με ό,τι μετέδωσε το OPEN, έφυγε από τη ζωή σχεδόν ένα 24ωρο αφού έκανε το εμβόλιο. Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, η 68χρονη μετέβη στις 4 Μαΐου στο Κέντρο Υγείας της Πέλλας, όπου της χορηγήθηκε η δεύτερη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού.

Ωστόσο, λίγες ώρες αργότερα, η γυναίκα άρχισε να νιώθει μία αδιαθεσία, παράλυση στα άκρα και έκανε εμετούς. Τα παιδιά της τη μετέφεραν στο νοσοκομείο και έπειτα από μία σειρά εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκε οι γιατροί της είπαν ότι επρόκειτο για παρενέργειες του εμβολίου και θα μπορούσε να επιστρέψει στο σπίτι της.

Ωστόσο, καθώς οι ώρες περνούσαν τα συμπτώματα γίνονταν πιο έντονα και η 68χρονη ανέβασε και πυρετό. Την οδήγησαν για δεύτερη φορά στο νοσοκομείο, όπου διασωληνώθηκε άμεσα. Μα μισή ώρα αργότερα η άτυχη γυναίκα κατέληξε.

Όπως υποστηρίζει η οικογένειά της, δεν είχε υποκείμενα νοσήματα και βρισκόταν σε άριστη φυσική κατάσταση. Τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης αναμένονται την Τρίτη και ήδη ο δικηγόρος της οικογένειας της 68χρονης κατέθεσε μήνυση κατά παντός υπευθύνου.

Για το ζήτημα ρωτήθηκε χθες η Μαρία Θεοδωρίδου κατά την ενημέρωση για τον εμβολιασμό.

«Έχει ασχοληθεί η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών με το θέμα του θανάτου της 68χρονης από την Πέλλα μετά τη δεύτερη δόση της Pfizer; Μπορεί να συνδέεται με τον εμβολιασμό;», ήταν η ερώτηση.

«Σχετικά με το πρώτο ερώτημα θα πρέπει να πω ότι η ενημέρωση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών γίνεται επισήμως από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων και μάλιστα από την Επιτροπή Φαρμακοεπαγρύπνισης.
Το θλιβερό αυτό περιστατικό- και συλλυπούμαι την οικογένεια- είναι των τελευταίων 24ωρων. Αύριο έχω πληροφορηθεί ότι θα γίνει η νεκροτομή επομένως το περιστατικό αυτό είναι υπό διερεύνηση. Μέχρι να συλλεγούν όλα τα σχετικά στοιχεία νομίζω είναι παρακινδυνευμένο να υποστηρίξει κανείς το ο,τιδήποτε», απάντησε η κ. Θεοδωρίδου.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ