Παυλάκης: Ξεχάστε την εστίαση μέχρι το Πάσχα για ένα καλό καλοκαίρι Κύριο

Ολικό lockdown δύο εβδομάδων για «να έχουμε ένα καλό καλοκαίρι» συστήνει ο Γιώργος Παυλάκης. «Μετά το Πάσχα η εστίαση».

Επιμένει ο γιατρός και ερευνητής στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης, στο ότι πρέπει να επιβληθεί ένα σκληρότερο lockdown προκειμένου να υπάρξουν αποτελέσματα.

Μιλώντας στο MEGA το πρωί της Δευτέρας, ο κ. Παυλάκης επισήμανε πως οι δόσεις των εμβολίων από την Johnson & Johnson θα έρθουν στη χώρα στα τέλη Απρίλη και μέχρι τότε πρέπει να βρεθούν τρόποι τα πάμε καλύτερα.

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι η Ελλάδα τα έχει πάει πολύ καλά στη διαχείριση της πανδημίας σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρώπης.

«Το να κατηγορούμε τα μέτρα είναι κακό και λάθος» τόνισε ο κ. Παυλάκης και σημείωσε ότι «χρειάζεται πειθαρχία και υπομονή».

Την περασμένη εβδομάδα μίλησε για «μούφα lockdown» στην Ελλάδα και σήμερα επανέλαβε ότι χρειάζεται «ένα ολικό Lockdown δύο εβδομάδων ώστε να ανοίξουμε αργότερα με προοπτικές να σωθεί κάτι από την οικονομία και να περάσουμε ένα καλό καλοκαίρι».

Για την εστίαση, ωστόσο, ανέφερε ότι θα είναι το τελευταίο που θα ανοίξει, ενώ για τα σχολεία σχολίασε ότι αν ανοίξουν τότε υπάρχει κίνδυνος για ένα «μεγάλο τσουνάμι».

«Ξεχάστε την εστίαση μέχρι το Πάσχα αν δεν πέσουν τα κρούσματα» είπε χαρακτηριστικά και σημείωσε ότι «πρέπει να επαναληφθεί το περσινό μοντέλο και να αποφύγουμε τα λάθη του παρελθόντος».

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ