Παυλάκης: Είναι μεγάλο ρίσκο το άνοιγμα το Πάσχα

Κατηγορηματικά αντίθετος με το πιθανό άνοιγμα των μετακινήσεων το Πάσχα δηλώνει ο Γιώργος Παυλάκης. «Μην με ξαναρωτήσετε για το Πάσχα, θα είμαι ο κακός της παρέας», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Μην με ξαναρωτήσετε για το Πάσχα, θα είμαι ο κακός της παρέας», ξεκαθάρισε, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο γιατρός και ερευνητής στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης, σχετικά με το πιθανό άνοιγμα των μετακινήσεων προς την επαρχία το Πάσχα, καθώς με αυτόν τον τρόπο εκτιμά ότι «θα ξαναφουντώσει ο κορονοιός».

Ο ερευνητής ανέφερε πως βάσει των στοιχείων και των αριθμών που βλέπει η κορύφωση του κύματος της πανδημίας στην Αττική έχει ήδη συντελεστεί εντούτοις το πρόβλημα είναι ότι ένα άνοιγμα τις επόμενες εβδομάδες θα αρχίσει να το ξαναφουντώνει.

Ο καθηγητής ανέφερε πως πρέπει να πάμε γρήγορα στην αποδόμηση του κύματος της πανδημίας για να περάσουμε ένα λογικό καλοκαίρι.

«Κι από άποψη διακοπών και από άποψη οικονομικών» είπε.

Ο κος Παυλάκης πρόσθεσε μεταξύ άλλων πως αν η ελληνική κοινωνία έκανε μια προσπάθεια τώρα όπως η Πορτογαλία, θα μπορούσαν να κάθε εβδομάδα τα κρούσματα να μένουν τα μισά.

Επιπρόσθετα, συνέστησε τήρηση των μέτρων, προσοχή τόσο από την πλευρά όσων εμβολιάστηκαν όσο και από την πλευρά αυτών που δεν έχουν εμβολιαστεί, αποφυγή εσωτερικών χώρων, χρήση μάσκας.

«Περιμένουμε τις επόμενες εβδομάδες για να δούμε πόσο θα κοστίσει το άνοιγμα» συνόψισε.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ