Πάτρα: Πειθαρχικός έλεγχος για τους πρώτους ιατροδικαστές και τους θανάτους Μαλένας – Ίριδας

Καταιγιστικές οι εξελίξεις στην υπόθεση της Πάτρας. Με σημερινή επιστολή του προς τον προιστάμενο της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Νίκο Καρακούκη, ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, ζητά τη διενέργεια πειθαρχικού ελέγχου για πιθανά παραπτώματα που ίσως τελέστηκαν από τους αρμόδιους ιατροδικαστές στη διερεύνηση των αιτιών θανάτου της Μαλένας και της Ίριδας.

Στην επιστολή του, ο κύριος Τσιάρας επισημαίνει: «Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας- διενεργήσετε τον αναγκαίο έλεγχο για ενδεχόμενα πειθαρχικά παραπτώματα, που πιθανώς τελέστηκαν από τις ιατροδικαστικές υπηρεσίες τις οποίες εποπτεύετε, σύμφωνα με το ν. 3772/2009».

Υπενθυμίζεται, ότι η ήδη προφυλακισμένη στον Κορυδαλλό Ρούλα Πισπιρίγκου, κατηγορούμενη για τη δολοφονία της μεγαλύτερης κόρης της Τζωρτζίνας, έχει κληθεί με την ιδιότητα της ύποπτης και για τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών της, της 3,5 ετών Μαλένας και της 6 μηνών Ίριδας.

Η κλήση της για κατάθεση στηρίχθηκε αφενός στο ιατροδικαστικό πόρισμα, που καταλήγει στο συμπέρασμα ότι τα δύο παιδιά δολοφονήθηκαν με αιτία θανάτου να είναι η ασφυξία, αφετέρου σε περισσότερες από 50 καταθέσεις γιατρών, νοσηλευτών, τραυματιοφορέων και προσώπων από το συγγενικό περιβάλλον της Ρούλας Πισπιρίγκου

Αφού η Ρούλα Πισπιρίγκου δώσει τις εξηγήσεις της για τους θανάτους Μαλένας και Ίριδας, οι δύο εισαγγελείς αναμένεται να αποφασίσουν, εάν θα προχωρήσουν στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος της 33χρονης. Εάν κάτι τέτοιο συμβεί, θα ξεκινήσει νέα ανακριτική διαδικασία εναντίον της μητέρας των τριών κοριτσιών.

Η ίδια, πάντως, συνεχίζει να αρνείται κατηγορηματικά ότι έχει κάνει κακό στα παιδιά της.

Γιατρός Τζωρτζίνας: Είχαμε ενημερώσει το «Αγλαΐα Κυριακού» πως έχουμε υποψίες για τη μητέρα

Παράλληλα, συγκλονίζουν τα όσα αποκαλύπτει για τη Ρούλα Πισπιρίγκου, γιατρός της Τζωρτζίνας, ενώ νοσηλευόταν στο νοσοκομείο του Ρίο. Σύμφωνα με τα όσα λέει η γιατρός η διακομιδή του παιδιού στο «Αγλαϊα Κυριακού» έγινε επειδή δεν μπορούσαν να ερμηνεύσουν τα επεισόδια που πάθαινε το παιδί.

«Θεωρήσαμε ότι πρέπει να γίνει περαιτέρω έλεγχος και αποφασίσαμε τη διακομιδή στο “Αγλαΐα Κυριακού”» συμπλήρωσε.

Αποκάλυψε πως υπήρχε μια υποψία στο μυαλό τους ότι κάτι ύποπτο συμβαίνει από την πλευρά της Ρούλας Πισπιρίγκου, πράγμα που επικοινώνησαν και με τους γιατρούς στο «Αγλαΐα Κυριακού».

Στη συνέχεια αναφέρει το λόγο που είχαν σκεφτεί να τοποθετήσουν κάμερες στο δωμάτιο του παιδιού, κάτι που ωστόσο, δεν κατέστη εφικτό για συγκεκριμένους λόγους.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ