Πάτρα: Ουκρανοί πρόσφυγες συμμετείχαν στην παρέλαση

Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν στην Πάτρα, όταν oυκρανοί πρόσφυγες, κρατώντας σημαίες με μηνύματα για την ειρήνη, συμμετείχαν στη σημερινή παρέλαση για την 25η Μαρτίου.

Όπως ανέφερε o πρόεδρος του συλλόγου Ελληνοουκρανικής Φιλίας «Ο Φάρος» Μιχάλης Ροδόπουλος, οι ενήλικες από την Ουκρανία ήρθαν ως πρόσφυγες, καθώς και συμπολίτες μας με oυκρανική καταγωγή.

Σημαιοφόρος της ομάδας μια γυναίκα με καταγωγή από την Ουκρανία, ενώ μία άλλη κρατούσε το λάβαρο του Συλλόγου Ελληνοουκρανικής Φιλίας.

Eπίσης, με σημαία της Ουκρανίας διαστάσεων 4Χ4, που επάνω της αναγραφόταν η φράση «Χαμένες Πατρίδες», παρήλασε η τετραμελής οικογένεια Καρατζά από τη Μαριούπολη, η μητέρα με τα τρία της παιδιά, που έχουν καταγωγή από την Πελοπόννησο, καθώς η οικογένεια του πατέρα φέρεται να έχει τις ρίζες της στην Επανάσταση του 1821.

Την ελληνική σημαία, επίσης διαστάσεων 4Χ4 κρατούσαν κατά τη διάρκεια της παρέλασης, τέσσερα ελληνόπουλα, δύο αγόρια και δύο κορίτσια που φοιτούν στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Πάτρας, που αρχικά ήρθαν, σε επαφή με τον σύλλογο για να προσφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια και έκτοτε είναι δίπλα στους πρόσφυγες.

Πηγή: pelop.gr

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ