Πάτρα νέα κορονοϊός: Η αύξηση κρουσμάτων οφείλεται στα γιορτινά τραπέζια

Σε κρίσιμη φάση έχει μπει η χώρα, καθώς τα κρούσματα του κορονοϊού, μπορεί μεν να παραμένουν σε τριψήφιο αριθμό, ωστόσο είναι αυξημένα. Οι ειδικοί είχαν προειδοποιήσει από τις αρχές Δεκεμβρίου ότι η μεγάλη τους ανησυχία είναι η περίοδος των γιορτών καθώς ο κόσμος θα μετακινηθεί και θα υπάρξει μια χαλάρωση. Πράγματι αυτό που προειδοποιούσαν έγινε αλλά μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να υπάρχει τεράστια αναζωπύρωση στα κρούσματα.

Η Ελλάδα συνεχίζει να αντιμετωπίζει με θετικό τρόπο την πανδημία πράγμα που φαίνεται και στον χάρτη του ECDC και δείχνει τη χώρα μας ”κίτρινη” ενώ οι υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης παραμένουν ”κόκκινες”. Κάποιες περιοχές της χώρας είναι ”πράσινες” ωστόσο υπάρχουν και περιοχές που βρίσκονται σε αυξημένο κίνδυνο. Μια από αυτές είναι η Πάτρα. Συγκεκριμένα, ανησυχητικά είναι τα δεδομένα που εξάγονται από το γιορτινό τραπέζι των προηγούμενων ημερών, σε σχέση με την ενδοοικογενειακή διασπορά του κοροναϊού στην Πάτρα. Τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα είναι χαρακτηριστικά της διασποράς που προέκυψε κατά την εορταστική περίοδο.

Για κάθε ένα θετικό κρούσμα κορονοϊού το οποίο εντοπίστηκε με έλεγχο PCR, μοριακό, προκύπτουν άλλα 2 ως 4 τα οποία κόλλησαν έχοντας καθίσει στο ίδιο τραπέζι, χαιρετηθεί, αγκαλιαστεί ή μιλήσει με τον συμπτωματικό ή ασυμπτωματικό ασθενή.

Σύμφωνα με το thebest.gr, τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους ιδιώτες γιατροί, από μοριακά τεστ Covid-19 σε πατρινούς που μετέβησαν αυτοβούλως για να ελεγχθούν έχοντας συμπτώματα και βρέθηκαν θετικοί, κοινοποιήθηκαν στην 6η ΥΠΕ ώστε να αξιολογηθούν και να ληφθούν τα ανάλογα μέτρα για αποτροπή της περαιτέρω διασποράς του κορονοϊού.

Έλεγχοι αστυνομίας κορονοϊός

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ