Πάτρα: Κρίσιμη ημέρα για τον 6χρονο που τραυματίστηκε στους αγώνες καρτ

Σήμερα οι γιατροί στην Πάτρα θα προσπαθήσουν να «ξυπνήσουν» τον 6χρονο αισιοδοξώντας πως θα ανταποκριθεί όπως θέλουν.

Κρίσιμη μέρα η σημερινή καθώς οι γιατροί της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών θα επιχειρήσουν να μειώσουν την καταστολή στον 6χρονο Φώτη που τραυματίστηκε στο κεφάλι την Κυριακή το μεσημέρι στους αγώνες καρτ της Πάτρας.

Σήμερα συμπληρώνεται το δεύτερο 24ωρο από τη σοβαρή κρανιοεγκεφαλική κάκωση που υπέστη το παιδί και οι γιατροί στις 12 περίπου το μεσημέρι θα επιχειρήσουν να ανοίξουν μια νευρολογική… δίοδο δίνοντας κάποιες εντολές στον 6χρονο. Από τον τρόπο που θα αντιδράσει το παιδί θα εξαρτηθούν και τα επόμενα βήματα των γιατρών. Αν ο μικρός απαντήσει στα ερεθίσματα θα ακολουθήσει μια μαγνητική τομογραφία εγκεφάλου προκειμένου να αποκλειστεί τυχόν αξονική βλάβη και στη συνέχεια οι γιατροί θα επιχειρήσουν να τον ξυπνήσουν.

Στην περίπτωση ωστόσο που διαπιστωθεί ότι υπάρχει διάχυτη βλάβη το παιδί θα παραμείνει διασωληνωμένο. Ωστόσο οι γιατροί παραμένουν αισιόδοξοι και ελπίζουν σε θετικά αποτελέσματα.

«Δίνουμε έναν πολύ αξιοπρεπή αγώνα. Βρισκόμαστε στο δεύτερο 244ωρο και σήμερα στις 12 το μεσημέρι θα ανοίξουμε ένα νευρολογικό παράθυρο, δηλαδή θα μειώσουμε την καταστολή και θα δώσουμε κάποιες εντολές στον μικρό. Ο τρόπος που θα αντιδράσει, θα κρίνει τα επόμενα βήματά μας», δηλώνει στην «Πελοπόννησο» ο υπεύθυνος της ΜΕΘ Παίδων του ΠΓΝΠ Ανδρέας Ηλιάδης.

Ο κ. Ηλιάδης προσθέτει ότι «αν πάνε τα πράγματα όπως θέλουμε, δηλαδή έχουμε θετική αντίδραση σε αυτό το νευρολογικό παράθυρο και ο μικρός απαντήσει στα ερεθίσματά μας, θα κάνουμε μία μαγνητική τομογραφία εγκεφάλου, ώστε να αποκλείσουμε τη διάχυτη αξονική βλάβη και αν αυτό αποκλειστεί, θα τον ξυπνήσουμε. Αν δούμε ότι υπάρχει, θα παραμείνει διασωληνωμένος. Είμαστε αισιόδοξοι όπως και ελπίζουμε ότι τα αποτελέσματα θα είναι θετικά και δεν θα έχουμε νευρολογικά ελλείμματα».

Ο κ. Ηλιάδης υπογραμμίζει ότι η ταχύτατη αντίδραση σε επίπεδο παροχής πρώτων βοηθειών, μεταφορά στο Καραμανδάνειο και ακολούθως της διασωλήνωσής τους βοήθησαν ώστε να αποτραπούν τα χειρότερα. «Το σύστημα λειτούργησε πάρα πολύ καλά. Πήγε πολύ γρήγορα στο Καραμανδάνειο τους παρασχέθηκαν οι υπηρεσίες που έπρεπε διασωληνώθηκε εγκαίρως από την αναισθησιολόγο του Καραμανδανείου την κ. Τρίγκα και ακολούθως με τη συνοδεία του γιατρού του ΕΚΑΒ Ιορδάνη Αμπατζίδη μεταφέρθηκε σε εμάς με ασφάλεια. Έγιναν όλα πολύ γρήγορα».

Τι αναφέρει ο οδηγός του καρτ

«Η πίσω αριστερή μου γωνία, η ουρά δηλαδή, με το μπροστινό δεξί μέρος ενός άλλου καρτ, ήρθαν σε επαφή με αποτέλεσμα όλο αυτό να με απογειώσει, να με στείλει στα προστατευτικά, στα πλαστικά προστατευτικά, τα jersey όπως τα λέμε στην ειδική ορολογία…», τόνισε ο οδηγός του καρτ στο LIVE NEWS.

Κανείς δεν πρόλαβε να αντιδράσει σε αυτά τα δύο δευτερόλεπτα, που πέρασαν από τη στιγμή που το καρτ έφυγε από την πορεία του… Ο μικρός που βρισκόταν πίσω από τις μπαριέρες και τα προστατευτικά κιγκλιδώματα πέφτει στο σημείο αναίσθητος.

«Θέλω να το δω το παιδί ζωντανό, θέλω να το δω το παιδί ζωντανό να προχωράει, να μου έρθει να μου μιλήσει, να του μιλήσω. Αυτό είναι η προτεραιότητα», λέει ο οδηγός.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ