Πάτρα: Κατέθεσαν οι πρώτοι μάρτυρες για τους θανάτους Μαλένας και Ίριδας

Ξεκίνησε από σήμερα η ανακριτική διαδικασία σε βάρος της Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία κατηγορείται πλέον και για τη δολοφονία των δυο μικρότερων παιδιών της, της Μαλένας και της Ίριδας, ενώ βρίσκεται προφυλακισμένη για τον θάνατο της Τζωρτζίνας.

Οι πρώτοι μάρτυρες πέρασαν την πόρτα της 35ης τακτικής ανακρίτριας και έδωσαν πολύωρες, αναλυτικές και κρίσιμες καταθέσεις για την υπόθεση της Πάτρας, που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Συγκεκριμένα, τα άτομα που κλήθηκαν πρώτα ήταν η ιατροδικαστής Χριστίνα Τσάκωνα, οποία είχε συντάξει την αρχική ιατροδικαστική έκθεση για τον θάνατο της Μαλένας, αλλά και ο παθολογοανατόμος Χρήστος Ευτυχιάδης, ο οποίος είχε κληθεί από τους ιατροδικαστές Νίκο Καρακούκη και Νίκο Καλόγρια προκειμένου να κάνει ιστολογική επανεκτίμηση για τους θανάτους των δυο μικρότερων παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη και θεωρείται μάρτυρας «κλειδί».

Οι δυο μάρτυρες παρέμειναν στο ανακριτικό γραφείο για περίπου 3 ώρες ο καθένας. Ο κ. Ευτυχιάδης είχε κληθεί από τους ιατροδικαστές Νίκο Καρακούκη και Νίκο Καλόγρια προκειμένου να κάνει ιστολογική επανεκτιμήση για τους θανάτους της 3,5 ετών Μαλένας και της 6 μηνών Ίριδας.

Μάλιστα, ο διακεκριμένος γιατρός βασίστηκε σε ό,τι στοιχείο και έγγραφο υπήρχε για την Μαλένα, καθώς οι ιστοί της είχαν αποτεφρωθεί, ενώ στην περίπτωση της μικρής Ίριδας υπήρχαν και ιστοί τους οποίους επανεξέτασε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της επανεξέτασης στα ιστοτεμάχια της Ίριδας χρησιμοποιήθηκε ειδική ιστολογική τεχνική, δηλαδή έγιναν ειδικές χρώσεις που «έδειξαν» ασφυξία.

Στη συνέχεια, τη σκυτάλη θα πάρουν οι δύο ιατροδικαστές Καρακούκης και Καλόγρηας, το πόρισμα των οποίων οδήγησε στην απαγγελία νέων κατηγοριών στην 33χρονη, η οποία πλέον κατηγορείται για τις δολοφονίες και των τριών κοριτσιών της.

Στο μεταξύ, η Ρούλα Πισπιρίγκου προετοιμάζει την υπερασπιστικη της γραμμή, η οποία θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς η 33χρονη εκπροσωπείται πλέον από τον δικηγόρο Αλέξη Κούγια.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ