Πατήσια: Νέα δεδομένα μετά την κατάθεση της μητέρας του Μάκη 

Το ενδεχόμενο ο 14χρονος Μάκης, να έχασε τη ζωή του στα Πατήσια στο πλαίσιο κάποιου ριψοκίνδυνου παιχνιδιού επίδειξης δύναμης, μεταξύ φίλων, εξετάζουν τα στελέχη της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που ερευνούν την υπόθεση.

Οι αστυνομικοί δεν έχουν ακόμα αποκλείσει την αυτοκτονία, όμως με βάση και την πρόσφατη κατάθεση της μητέρας του αγοριού, βάζουν στο «μικροσκόπιο» την πιθανότητα ο μαθητής να συμμετείχε σε κάποιο παράτολμο παιχνίδι της παρέας του, δείγμα «ανδρισμού» ανάμεσα σε παιδιά. Αυτό το παιχνίδι όπως εκτιμούν οι αρχές, δεν θα σχετίζεται με κάποια δημοφιλή διαδικτυακή προκληση καταγραφής ασφυξίας.

Μέχρι στιγμής οι αρμόδιοι αξιωματικοί έχουν λάβει περισσότερες από 10 καταθέσεις χωρίς όμως να διακρίνουν κάποιο σημείο αναφοράς που να κατευθύνει τις έρευνες.

Δεν έχει διαπιστωθεί με σαφήνεια αν υπήρχαν περιστατικά σχολικού εκφοβισμού που οδήγησαν στην αυτοκτονία του άτυχου παιδιού, ούτε έχουν αποτυπωθεί ξεκάθαρα κάποια άλλα προβλήματα, τα οποία ενδεχομένως να «πυροδότησαν» την ανεξήγητη πράξη.

Άτομα από το περιβάλλον του 14χρονου, κάνουν λόγο για ένα κλειστό και ευαίσθητο παιδί και άλλοι για ένα ιδιαίτερα ευχάριστο, ανοικτό και ευδιάθετο έφηβο. Μέσα στο επόμενο διάστημα, οι αστυνομικοί αναμένεται να καλέσουν και τον «κολλητό» φίλο του άτυχου Μάκη, σε μια προσπάθεια να αποκτήσουν μια σαφέστερη εικόνα για τις «συνήθειες» της παρέας του 14χρονου. Η προσέγγιση του παιδιού γίνεται με διακριτικότητα καθώς έχει υποστεί σοκ από το θάνατο του φίλου του. Αναμεσα στις χθεσινές καταθέσεις ήταν και αυτή της μητέρας του αγοριού, που βρήκε το παιδί της απαγχονισμένο, μέσα στο δωμάτιό του, μια βδομάδα πριν. Εν μέσω λυγμών, η απαρηγόρητη γυναίκα παρέθεσε στοιχεία στις αρχές, εκφράζοντας την πεποίθησή της ότι το παιδί της δεν αυτοκτόνησε αλλά μπορεί να συμμετείχε σε κάποιο «επικίνδυνο παιχνίδι» επίδειξης δύναμης.

Απαντήσεις για το συγκεκριμένο ενδεχόμενο, θα δοθούν από την εξερεύνηση των ψηφιακών πειστηρίων στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών. Συγκεκριμένα εξετάζεται αν ο 14χρονος Μάκης, είχε ανεβάσει κάποια ενδεικτικά ριψοκίνδυνα βίντεο και αν έπαιζε παράτολμα πειραματικά παιχνίδια με φίλους του του. Ταυτόχρονα θα γίνει εξερεύνηση τηλεφωνικών επαφών, μηνυμάτων και διαδικτυακών αναζητήσεων, για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν ενδείξεις «παρότρυνσης», «ώθησης» ή «πίεσης» προς τον 14χρονο. Ανάμεσα στα ενδεχόμενα που εξετάζουν οι αρχές, είναι το αν ο μαθητής «είδε κάπου τον βρόγχο στην κουκέτα», «αν αντέγραψε από κάπου αυτόν τον μηχανισμό θανάτου», «αν λειτούργησε αυτοβούλως με στόχο την αποτύπωση της ενέργειάς του».

«Φως» στις έρευνες αναμένεται να ρίξει και η ιατροδικαστική έκθεση, μαζί με τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων, για να διαπιστωθεί αν ο θάνατος του αγοριού ήταν «απόλυτα» ασφυκτικός ή προήλθε με ένταση και πιθανή… πτώση με δύναμη που έσπασε και το υοειδές οστό (οστό μεταξύ λαιμού και πηγουνιού).

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ