Πατέρας υποσμηναγού Τουρούτσικα: «Δεν με ενδιαφέρει γιατί έγινε το δυστύχημα, το παιδί μου δεν γυρίζει πίσω»

Πατέρας υποσμηναγού Τουρούτσικα: «Δεν άντεχα να χτυπήσει το τηλέφωνο μετά τις 10 το βράδυ»

Η εξόδιος ακολουθία για τον υποσμηναγό Μάριο-Μιχαήλ Τουρούτσικα που έχασε τη ζωή του στο μοιραίο Phantom θα τελεστεί στις 10:30 σήμερα το πρωί στον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία Τριπόλεως με φίλους και συγγενείς να του λένε το τελευταίο αντίο. Σήμερα ο πατέρας του μιλώντας στο MEGA αναφερόμενος στο δυστύχημα με το μοιραίο Phantom, αλλά και τις έρευνες που συνεχίζονται προκειμένου να βρεθούν τα αίτια που οδήγησαν στο δυστύχημα, τόνισε πως για εκείνον δεν έχει καμία σημασία να μάθει τι συνέβη, αφού αυτό δεν θα φέρει πίσω το παιδί του. «Αυτή τη στιγμή δεν με ενδιαφέρει να μάθω το γιατί. Η μία πιθανότητα είναι να είχε βλάβη το αεροπλάνο, σωστά; Μου έλεγε ότι τα αεροπλάνα αυτά δεν έχουν πρόβλημα και το ήξερε. Οι ίδιοι οι πιλότοι δεν έκαναν κάποιο check πριν πετάξουν; Το παιδί μου δεν γυρνάει πίσω. Με πληγώνει που το παιδί δεν μπόρεσε να πάρει την τύχη του αεροπλάνου στα χέρια του. Να πω ότι πετούσε μόνος του στο Αιγαίο και σκοτώθηκε; Ότι πήγε να αναχαιτίσει έναν Τούρκο και σκοτώθηκε; Θεωρώ πως εμένα ο πόνος μου θα ήταν πιο ελαφρύς. Το ότι το παιδί δεν είχε τη δυνατότητα να αντιδράσει, αυτό είναι που με πληγώνει. Το ότι σκοτώθηκε για την πατρίδα κάπως μου απαλύνει τον πόνο», ήταν τα λόγια του πατέρα του υποσμηναγού Μάριου-Μιχαήλ Τουρούτσικα.

Πρόσθεσε μάλιστα πως «χθες το βράδυ σκεφτόμουν πως είχε κατορθώσει ένα πράγμα πολύ σημαντικό. Ο Μάριος εκτός από καλός πιλότος είχε κατορθώσει να εκμηδενίσει το «εγώ» του. Δεν υπήρχε «εγώ» σε αυτό το παιδί, δεν τον είχα ακούσει ποτέ να πει «πατέρα, θα πάρω εκείνο». Μιλούσε μόνο με τος «εσείς». Με φίλους και γνωστούς αν μιλήσετε, θα σας πουν πως δεν υπήρχε «εγώ» σε αυτό το παιδί».

MARIOS TOUROUTSIKAS 1

Δεν θα μπορέσουμε να συνέλθουμε ποτέ

«Μία ημέρα πριν πεθάνει είχαν έρθει οι φίλοι του. Είχαν βγει μία παρέα έξω το Σάββατο το βράδυ και είχαν μαζί τους ένα παιδί σχεδόν με ειδικές ανάγκες, το οποίο εγώ δεν το ήξερα. Το παιδί μου είπε ότι «με αγαπούσε πολύ ο Μάριος, με έπαιρνε πάντα μαζί του». Έβαζε τον εαυτό του κάτω απ’ όλους κι αυτό είναι που με σκοτώνει… Μία καλή ψυχή να χαθεί στα 30 του χρόνια…. Δεν θα μπορέσουμε να συνέλθουμε ποτέ», είπε ο πατέρας του υποσμηναγού.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ