Πατέρας Αντώνιος: «Υπάρχουν μέρες που δεν έχουμε να φάμε» – Η επιστολή υποστήριξης που έλαβε

Η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει για να δώσει εξηγήσεις ο πατέρας Αντώνιος, ο οποίος θα εμφανιστεί στην Εισαγγελία Ανηλίκων στις 3 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Τασούλας Παπανικολάου στο Star, ο πρώην διευθυντής της δομής και άλλοι εφτά υπάλληλοι ετοιμάζουν αυτή τη στιγμή τα απολογητικά τους υπομνήματα. Είναι πιθανό, ωστόσο, να ζητήσουν νέα προθεσμία αντί να απολογηθούν εκείνη τη μέρα.

Αναφέρουν πως θέλουν να απαντήσουν σε όλες τις καταγγελίες. Τόσο σε εκείνες για ασέλγεια που αφορούν στον πατέρα Αντώνιο, από όσα καταγγέλουν ο 19χρονος και ο 15χρονος, όσο και στις καταγγελίες για τις κακοποιητικές συμπεριφορές σε βάρος παιδιών.

Σύμφωνα με το περιβάλλον του Πατέρα Αντωνίου ο ίδιος υποστηρίζει πως βρίσκεται σε άσχημη κατάσταση εξαιτίας όσων έχουν συμβεί.

«Είμαι σε άθλια κατάσταση. Έχω τεθεί σε αργία και έχω παυθεί από τα καθήκοντά μου. Δεν εισπράττω τον μισθό μου ενώ έχουν παγώσει και οι λογαριασμοί μου λόγω της έρευνας που διεξάγεται. Υπάρχουν μέρες που δεν έχουμε να φάμε εγώ και η οικογένειά μου. Επιβιώνουμε με τη συνδρομή παιδιών που ήταν στην Κιβωτό εργαζόμενων και εθελοντών» φέρεται να υποστηρίζει ο ίδιος.

Οι καταθέσεις κατά του πατέρα Αντώνιου και υπαλλήλων φτάνουν τις 30. Επίσης, 31 πρώην φιλοξενούμενοι στις δομές του έστειλαν επιστολή υποστήριξης λέγοντας ότι ο θα ξεπεράσει αυτό το εμπόδιο και η αλήθεια θα λάμψει.

Στις 3 Φεβρουαρίου για ανωμοτί κατάθεση ο πατέρας Αντώνιος

Η κλήση σε ανωμοτί κατάθεση που έχει αποσταλεί στον φερόμενο πρωταγωνιστή της υπόθεσης, αφορά το κακούργημα της ασέλγειας σε βάρος ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση, σε βαθμό κακουργήματος, με την δικογραφία να περιλαμβάνει δύο περιπτώσεις φιλοξενούμενων αγοριών: Ενός 19χρονου σήμερα, πρώην φιλοξενούμενου σε σπίτι της «Κιβωτού» σε πόλη της επαρχίας, και ενός αγοριού 15 ετών. Παράλληλα του ζητούνται εξηγήσεις και για το πλημμέλημα της ηθικής αυτουργίας σε σωματικές βλάβες σε βάρος αδύναμων προσώπων κατά συρροή.

Οι δύο εισαγγελείς Ανηλίκων, Αικατερίνη Κοπελάκη και Δάφνη-Κυριακή Τσίχλη που ερευνούν την υπόθεση, έχουν δώσει προθεσμίες και στους επτά υπαλλήλους της «Κιβωτού» που κλήθηκαν σε εξηγήσεις για κακοποιητικές συμπεριφορές σε βάρος φιλοξενούμενων σε δομές της. Οι υπάλληλοι που ελέγχονται για αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος, εργάζονται σε δομές της ΜΚΟ στην Αθήνα, στη Χίο και στον Βόλο, ενώ οι πράξεις που εξετάζονται αφορούν το διάστημα 2020 έως και το 2022.

Με το τέλος της διαδικασίας των εξηγήσεων από τους οκτώ ελεγχόμενους, οι δύο εισαγγελείς θα αξιολογήσουν το σύνολο των αποδεικτικών στοιχείων και τις ανωμοτί καταθέσεις των υπόπτων και θα αποφασίσουν για την ποινική αντιμετώπιση που θα έχει ο καθένας.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ