Πατέρας Αντώνιος καταγγελίες: Τι λέει φίλος του 19χρονου

Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι καταγγελίες σχετικά με τις συνθήκες διαβίωσης των παιδιών που φιλοξενούνταν στην Κιβωτό του Κόσμου, ενώ στο στόχαστρο εξακολουθεί να βρίσκεται και ο πατήρ Αντώνιος, ο ιδρυτής της ΜΚΟ. Υπενθυμίζεται πως ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα για τα οικονομικά της Κιβωτού, ενώ το νέο Διοικητικό Συμβούλιο έχει ήδη σηκώσει μανίκια και φέρνει ορκωτό λογιστή και δικηγόρους, για να ρίξει φως σε όλες τις πτυχές του Οργανισμού.

Χιονοστιβάδα καταγγελιών

Την ίδια στιγμή, σοκ προκαλεί μια νέα καταγγελία από έναν 22χρονο, στενό φίλο του 19χρονου που έχει καταγγείλει σεξουαλική παρενόχληση. «Τέλη Σεπτεμβρίου, κι ενώ είχα χάσει επαφή για δύο εβδομάδες, αποφάσισα να πάω να τον βρω. Πήγα στο σπίτι του, τον βρήκα, ήταν σε άθλια κατάσταση, δεν είχε ρεύμα, δεν είχε φαγητό. Τότε δεν έμενε σε δομή, είχε νοικιάσει σπίτι με έναν φίλο του», είπε ο 22χρονος στον ΣΚΑΪ. «Όταν τον είδα, μου είπε ότι έχει να φάει τρεις μέρες και έχει να πιει νερό δύο μέρες. Ζήτησε να του πάρω ένα μπουκάλι νερό. Μου είπε ότι θέλει να μου πει κάποια πράγματα. Ξεκίνησε να μου εξιστορεί τα πάντα με τη σειρά, πώς έγινε, τι έγινε».

Fh34E2daMAAFF3k

«Ο πατήρ Αντώνιος δεν είναι αυτό που φαίνεται»

Στη συνέχεια, μίλησε για όλα όσα του αποκάλυψε ο 19χρονος: «Μου είπε ότι εκείνο το πρόσωπο (ο πατήρ Αντώνιος) δεν είναι αυτό που φαίνεται. Ξεκίνησε να μου λέει ότι τον είχε πάρα πολύ κοντά του, ήταν από τα αγαπημένα του παιδιά, τον προόριζε για κάτι μεγάλο. Τον έπαιρνε μαζί του σε όλα τα ταξίδια του».

Σύμφωνα με τον 22χρονο, η σεξουαλική παρενόχληση είχε αρχίσει από τα 16,5 χρόνια του καταγγέλλοντα. «Από τα 16,5 χρόνια του είχε αρχίσει η ασέλγεια. Δεν είχε γίνει μόνο μία φορά. Πάρα πολλές φορές μου είπε ότι είχε τύχει να έχουν ξαπλώσει μαζί στο κρεβάτι και σιγά σιγά να περνά το χέρι του κάτω από τα ρούχα, όλο και πιο χαμηλά».

Σύμφωνα με τον 22χρονο, «η μαμά του 19χρονου έχει προβλήματα υγείας και η Κιβωτός τής παρέχει στέγη και κάποια επιδόματα. Ο πατήρ Αντώνιος τον είχε πάρα πολύ κοντά του, του είχε τα τελευταία μοντέλα κινητά, ακριβά παπούτσια και ρούχα. Η μητέρα του ήταν ο λόγος που ανεχόταν όλη αυτή την κατάσταση».

Fh1wwa WIAESu3J

Σωματική και ψυχολογική βία

Ένας ακόμη τρόφιμος για έξι χρόνια στη δομή της Κιβωτού του Κόσμου στην Αθήνα και την Καλαμάτα, ο οποίος είναι πλέον 22 ετών και μένει στην Ολλανδία, κατέθεσε στο ΟΡΕΝ τη δική του μαρτυρία για «βία και ψυχολογική βία, φασαρίες από το πουθενά και χωρίς λόγο τιμωρίες». Είπε πως «έφαγε ένα χαστούκι ο αδερφός μου επειδή κουνούσε μια τσάντα πέρα-δώθε, έφαγε χαστούκι μια κοπέλα. Εγώ όταν το έμαθα, το επόμενο πρωί το έσκασα και πήγα να βρω τους συγγενείς μου για να τους πω ότι περνάμε άσχημα». Σύμφωνα με την καταγγελία του, όταν επέστρεψε τον έβαλαν στην απομόνωση για έναν μήνα «και το πρόγραμμά μου ήταν φαγητό, σχολείο και δουλειά, δεν με πήγαιναν να διαβάσω. Αυτή ήταν η τιμωρία μου, συν ότι με άφησαν με τις ίδιες κάλτσες για επτά ημέρες».

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ