Πάρτι στις πλατείες: Πόσο κοστίζει η οργάνωσή τους και πώς διαδίδονται

Περίπου 200-300 ευρώ κοστίζει η ενοικίαση του ηχητικού εξοπλισμού, ενώ οι προσκλήσεις στέλνονται μέσω facebook, όπως αποκαλύπτει ο μουσικός παραγωγός Roni Iron για τα πάρτι που στήνονται στις πλατείες.

Έντονο προβληματισμό έχουν προκαλέσει τα πάρτι στις πλατείες τόσο στην Επιτροπή Λοιμωξιολόγων, όσο και στο Μέγαρο Μαξίμου, όπως φάνηκε άλλωστε κι από το διάγγελμα του Κυριάκου Μητσοτάκη. Πώς όμως στήνονται αυτά τα πάρτι; Πώς το μαθαίνει ο κόσμος που συμμετέχει σ’ αυτά;

Τις απαντήσεις έδωσε ο μουσικός παραγωγός και dj, Roni Iron, ο οποίος αποκάλυψε στο MEGA πώς μόνο δύσκολο δεν είναι να στηθεί ένα τέτοιο πάρτι.

«Με 200 – 300 ευρώ μπορεί κάποιος να νοικιάσει τον ψηφιακό εξοπλισμό, τα μηχανήματα παίξει μουσική και πολλές φορές μέσα σε αυτήν την τιμή μπορεί να είναι και μια γεννήτρια», είπε και τόνισε πως οι djs που πηγαίνουν στις πλατείες για να παίξουν μουσική, δεν πληρώνονται αλλά το κάνουν κυρίως για λόγους αυτοπροβολής.

«Οι επαγγελματίες του κλάδου είμαστε κάθετοι σε αυτό γιατί δεν υπάρχει τίποτα πιο κύριο από τη δημόσια υγεία. Το να βγαίνεις να κάνεις ένα τέτοιο πράγμα είναι καταδικαστέο από όλους εμάς».

Όσο για το πώς το μαθαίνουν οι ενδιαφερόμενοι; Από τo facebook. «Στήνεται μία εκδήλωση στο Facebook, από στόμα σε στόμα παίζει ένα πάρτι».

Σύμφωνα με τον Roni Iron, τις επόμενες ημέρες διοργανώνονται και άλλα πάρτι σε πλατείες της Αττικής, την ώρα που ο κλάδος της μουσικής παραμένει κλειστός εδώ και πολλούς μήνες.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ