Πανσέληνος Ιουνίου: Ορατό σήμερα το Φεγγάρι της Φράουλας

Η Πανσέληνος του Ιουνίου θα φωτίσει σήμερα τον νυχτερινό ουρανό και θα προσφέρει μαγικές εικόνες. Γιατί ονομάζεται Φεγγάρι της Φράουλας η τελευταία υπερπανσέληνος για το 2021.

Η Πανσέληνος του Ιουνίου σήμερα θα είναι ορατή σε όλο τον κόσμο και θα φωτίσει τον νυχτερινό ουρανό, προσφέροντας μαγικές εικόνες.

Συγκεκριμένα, είναι η τρίτη και τελευταία υπερπανσέληνος για το 2021, ενώ θα φαίνεται έως 14% μεγαλύτερη και 30% φωτεινότερη σε σχέση με μια πανσέληνο στο απόγειο.

Επίσης, είναι περίπου 7% μεγαλύτερη και 15% φωτεινότερη σε σχέση με μια μέση πανσέληνο.

Μάλιστα, είναι γνωστή και ως Φεγγάρι της Φράουλας από τους Ινδιάνους της Αμερικής, επειδή πέφτει σε μια εποχή που μαζεύονται οι ώριμες πια φράουλες.

Στην αρχαιότητα οι λαοί δεν χώριζαν το χρόνο σε μήνες, αλλά με βάση τις Πανσελήνους κι έτσι τα φεγγάρια ονομάζονταν ανάλογα με τις γεωργικές εργασίες ή τις δραστηριότητες που σχετίζονταν με τη συγκεκριμένη περίοδο.

Χαρακτηριστικά, η Πανσέληνος του Ιανουαρίου, λέγεται Φεγγάρι του Λύκου, του Φεβρουαρίου Φεγγάρι του Χιονιού, του Μαρτίου Φεγγάρι του Σκουληκιού (τότε εμφανίζονται τα πρώτα πτηνά που τρέφονται με σκουλήκια) και Απριλίου λέγεται Ροζ Φεγγάρι.

Του Ιουλίου λέγεται Φεγγάρι της Αστραπής, από τις δυνατές καλοκαιρινές μπόρες, του Σεπτέμβρη Φεγγάρι της Σοδειάς, του Οκτώβρη Φεγγάρι των Κυνηγών, του Νοέμβρη Παγωμένο Φεγγάρι και του Δεκέμβρη Κρύο Φεγγάρι.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ