Πανό γεννήθηκα 17 Νοέμβρη: «Αποτελεί ύβρη, είναι ένα αισχρό πράγμα»

Ο Διονύσης Μαυρογένης, σχολιάζοντας το πανό που κρατούσαν διαδηλωτές στη χθεσινή πορεία υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα τόνισε πως πρόκειται για ένα «ένα αισχρό πράγμα». «Φτιάχνουμε οπαδούς της τρομοκρατίας. Το τελευταίο διάστημα έχει καλλιεργηθεί ένα κλίμα για να γίνονται πορείες για τον Κουφοντίνα. Μου κάνει εντύπωση που προέκυψε τώρα αυτή η ιστορία», τονίζει. «Να σας θυμίσω ότι το βιβλίο του που είχε κυκλοφορήσει με τίτλο “Γεννήθηκα 17 Νοέμβρη” είναι μία σχιζοφρένεια και δεν διαβάζεται», συνεχίζει ο κ. Μαυρογένης. «Φτιάχνει κόμμα η τρομοκρατία; Που ήταν όλοι αυτοί που συγκρότησαν τη 17Ν τον καιρό της δικτατορία; Η 17Ν ήταν μία απάτη. Καπηλεύτηκαν την πραγματική 17 Νοέμβρη».

Πορεία για τον Κουφοντίνα

«Η αντίδραση εντάσσεται στο πλαίσιο της αντιπολίτευσης κατά του Μητσοτάκη»

«Η αντίδραση που υπάρχει αυτή τη στιγμή από το χώρο της αριστεράς εντάσσεται στο πλαίσιο της αντιπολίτευσης κατά του Μητσοτάκη. Θέλουν να λένε ότι για πρώτη φορά θα υπάρχει νεκρός πείνας μετά τον Μπόμπι Σάντς (σ.σ εννοεί τον μαχητή του IRA που πέθανε το 1981. Το αίτημα του ήταν να αναγνωριστεί ο ίδιος και όσοι κρατούμενοι προέρχονταν απ’ τον ΙRΑ, ως πολιτικοί κρατούμενοι και όχι ως εγκληματίες του ποινικού δικαίου)», επισημαίνει το μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής της κατάληψης του Πολυτεχνείου.

«Είναι  αναφαίρετο δικαίωμα του Κουφοντίνα να κάνει απεργία πείνας και είναι προφανές ότι δεν είμαστε υπέρ του να πεθαίνουν άνθρωποι από αυτό. Ο Κουφοντίνας αυτή τη στιγμή κάνει ό,τι έκανε και με το βιβλίο του. Θέλει να τραβήξει επάνω του την προσοχή», σημειώνει ο κ. Μαυρογένης. «Θα το ξαναπώ για δεύτερη φορά. Τι πάει να πει “γεννηθήκαμε 17 Νοέμβρη; Πού ήταν τότε ο Κουφοντίνας;», προσθέτει.

«Η αριστερά χρειάζεται να έχει μια σοβαρότερη στάση σε αυτό το θέμα»

«Η αριστερά χρειάζεται να έχει μια σοβαρότερη στάση σε αυτό το θέμα. Δεν είναι αριστερά να κάνουμε διαδήλωση για τα δικαιώματα του Κουφοντίνα», συμπληρώνει. «Ο Κουφοντίνας έχει καταδικαστεί σε 11 φορές ισόβια. Αυτή τη στιγμή έχει κάνει ιδεολογικό κόμμα». Καταλήγει δε λέγοντας πως «αυτό το πράγμα που γίνεται σήμερα είναι σαν να βλέπαμε το 2002 να γίνονται διαδηλώσεις επειδή έπιασαν τη 17 Νοέμβρη. Έχουμε κάνει τον Ξηρό και τον Κουφοντίνα ήρωες. Ο Κουφοντίνας από το μηδέν του ξεχασμένου έγινε ήρωας».

Πορεία για τον Κουφοντίνα

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ