Πάνω από 30 μετασεισμοί στην Αμφιλοχία μετά τα 4,6 Ρίχτερ – Η έκκληση Τσελέντη

Συνεχείς είναι οι μετασεισμοί που καταγράφονται στην περιοχή της Αμφιλοχίας, από την ώρα που σημειώθηκε ο ισχυρός σεισμός των 4,6 Ρίχτερ στις 2 τα ξημερώματα της Τρίτης 21 Μαρτίου.

Στις 02:20 τα ξημερώματα 4,6 Ρίχτερ ταρακούνησαν την περιοχή, με τον σεισμό να γίνεται αισθητός έως και την Πάτρα. Αν και από τη σεισμική δόνηση δεν προκλήθηκαν ζημιές, ωστόσο, οι κάτοικοι της περιοχής είναι ιδιατέρως ανήσυχοι, μιας και έως τις 9 το πρωί έχουν καταγραφεί πάνω από 30 μετασεισμοί.

Ο μεγαλύτερος μετασεισμός καταγράφηκε στις 5 το πρωί και ήταν της τάξεως των 3,2 Ρίχτερ, ενώ λίγα λεπτά νωρίτερα στην ίδια περιοχή έγινε ακόμη ένας μετασεισμός, μεγάθους 2, Ρίχτερ.

Προς το παρόν οι σεισμολόγοι είναι καθησυχαστικοί, ωστόσο παρακολουθούν το φαινόμενο.

Λίγες ώρες μετά τον σεισμό των 4,6 Ρίχτερ, ο καθηγητής Άκης Τσελέντης προχώρησε σε μία ανάρτηση στο Facebook του σχετικά με τον σεισμό, λέγοντας «πως η πιθανότητα να είναι προσεισμική δράση είναι μικρή». Ταυτόχρονα, συνέστησε στους κατοίκους προσοχή και να ακολουθολυν ευλαβικά τα μέτρα που προβλέπονται.

«Μετατόπιση προς τις γειτονικές μεγάλες ρηξιγενής ζώνες (που έχουν σεισμικό δυναμικό για πάνω απο 6 Richter) δεν έχουμε δει αλλά επειδή έχουμε πολλά όργανα στη περιοχή παρακολουθούμε το φαινόμενο με πολύ μεγάλη ακρίβεια», συμπλήρωσε.

https://www.facebook.com/Prof.Akis.Tselentis/posts/pfbid02XoJDvph8KWFyh4CmudyUuUkNJPMH4PXuKWu1wRUY1SPVUtiohYyJXfEDZt2QwbTl

Υπενθυμίζεται πως ο σεισμός των 4,6 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 02:20 τα ξημερώματα στην περιοχή της Αμφιλοχίας. Το εστιακό βάθος της αρχικής δόνησης υπολογίστηκε στα 17,8 χλμ, ενώ το επίκεντρο ήταν 12 χλμ βορειοανατολικά της Αμφιλοχίας.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ