Πανεπιστημιακή Αστυνομία: Τι λέει η ΕΛ.ΑΣ για τα περί «προσωρινού φρένου» στις περιπολίες

Κανονικά πραγματοποιούν τις περιπολίες τους σε ΕΚΠΑ, ΑΠΘ, ΕΜΠ και ΟΠΑ, τα στελέχη των Ομάδων Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας.

Το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. ξεκαθαρίζει ότι παρά τις αντιδράσεις που είχαν καταγραφεί το προηγούμενο διάστημα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, τα στελέχη του νεοσύστατου σώματος συνεχίζουν να εκτελούν τα καθήκοντα τους με βάση τις ανάγκες και τα σχέδια ασφαλείας των 4 πανεπιστημίων.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας έρχεται μετά από δημοσίευμα ιστοσελίδας σύμφωνα με το οποίο μπαίνει «προσωρινό φρένο» στις περιπολίες των ΟΠΠΙ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

«Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι οι Ομάδες Προστασίας των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (Ο.Π.Π.Ι.) εκτελούν κανονικά τα καθήκοντά τους και στα τέσσερα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα (ΕΚΠΑ, ΕΜΠ, ΟΠΑ, ΑΠΘ) που έχουν οριστεί.

Υπενθυμίζεται ότι η παρουσία των δυνάμεων αυτών στους χώρους των πανεπιστημίων πραγματοποιείται πάντα σε συνεννόηση με τις αντίστοιχες πρυτανικές αρχές, στο πλαίσιο της εφαρμογής των σχεδίων ασφαλείας που έχουν τα ίδια τα Πανεπιστήμια.

Συνεπώς, σημερινό δημοσίευμα ιστοσελίδας που αναφέρεται σε «προσωρινό φρένο» των περιπολιών των Ομάδων Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (Ο.Π.Π.Ι.) δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα».

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ