Παναγιωτόπουλος: Tο πρόστιμο παραβιάζει τη θεμελιώδη αρχή της επιστήμης

«Ναι στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, όχι στο πρόστιμο» λέει το μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Παναγώτης Παναγιωτόπουλος.

«Έσχατο» χαρακτήρισε το μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού στους συμπολίτες μας άνω των 60 ετών το μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος τάχθηκε υπέρ του εμβολιασμού αλλά κατά του προστίμου. «Στη χώρα μας δεν έχουμε εξαντλήσει όλα τα μέσα, κίνητρα- αντικίνητρα, αλλά εδώ που φτάσαμε…», είπε στον ΑΝΤ1 σημαιώνοντας παράλληλα ότι «το πρόστιμο εξοντώνει τους ασθενέστερους συμπολίτες μας».

«Υπάρχουν εναλλακτικά μέτρα, όπως το να μην μπορεί να πάει πουθενά εκτός από φαρμακεία και σουπερ μάρκετ», είπε, επισημαίνοντας πως με την επιβολή προστίμου «παραβιάζεται θεμελιώδης αρχής της αρχής της επιστήμης, δε βοηθά την καταπολέμηση του ιού η διαίρεση της κοινωνίας. Βοηθά τους ανεμβολίαστους να εμμένουν περισσότερο».

Όσον αφορά τη μετάλλαξη Όμικρον που έφτασε και στην Ελλάδα ο κ. Παναγιωτόπουλος τόνισε ότι «δεν πρέπει να βγάλουμε συμπεράσματα από τα πρώτα κρούσματα που είναι σε νέους ανθρώπους» επισημαίνοντας πως υπάρχουν ενδείξεις ότι, «το εμβόλιο προστατεύει» από την εν λόγω μετάλλαξη.

Παράλληλα έσπευσε να καθησυχάσει τους κατοίκους των Χανίων, της περιοχής όπου διαγνώστηκε το πρώτο κρούσμα της μετάλλαξης Όμικρον κάνοντας λόγο για «μία εξαιρετική περίπτωση περιχαράκωσης», ενώ ερωτηθείς γιατί δεν φάνηκε από τα πρώτα τεστ του 40χρονου ότι ήταν θετικός, εξήγησε πως «έτσι γίνεται, υπάρχει χρόνος επώασης. Τα πρώτα τεστ αναμένεται να είναι αρνητικά, γι’ αυτό συστήνεται επανάληψη τεστ».

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ