Πάμε για νέα μέτρα στα σούπερ μάρκετ

Η δήλωση του Νίκου Παπαθανάση που ίσως και να προμηνύει νέα μέτρα στα σούπερ μάρκετ το επόμενο διάστημα.

Δραματικά ρεκόρ αναμένουν οι επιστήμονες το επόμενο διάστημα, λίγες μόλις ώρες αφότου τέθηκαν σε εφαρμογή τα νέα μέτρα σε εστίαση, λιανεμπόριο, τράπεζες για τους ανεμβολίαστους. Τι θα γίνει όμως με τα σούπερ μάρκετ;

Από την ανακοίνωση των μέτρων, πολλοί από τους ειδικούς είχαν εκφράσει σοβαρές ενστάσεις για την αποτελεσματικότητά τους, ενώ είχε ακολουθήσει η κριτική για την εξαίρεση των εκκλησιών.

Το πρώτο Σαββατοκύριακο με τους νέους περιορισμούς πέρασε και, ήδη, εντοπίστηκε ότι στα σούπερ μάρκετ δημιουργείται συνωστισμός. Ο αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, μίλησε το πρωί της Δευτέρας στον ΑΝΤ1 για τα νέα δεδομένα, και ρωτήθηκε, μεταξύ άλλων, για το αν θα υπάρξει ξανά αριθμητικός περιορισμός στα σούπερ μάρκετ, ενδεχόμενο που άφησε ανοιχτό, αλλά όχι αυτή τη στιγμή.

«Αντιλαμβάνεστε ότι δεν μπορούμε να καταδικάσουμε να μην μπορούν να ψωνίσουν φαγητό για να φάνε» δήλωσε ο κ. Παπαθανάσης, και συμπλήρωσε:

«Με την έναρξη των μέτρων, αυτά καταγράφονται και ελέγχουμε και τη λειτουργία των σούπερ μάρκετ. Εάν απαιτηθεί, θα μπει περιορισμός. Αυτή τη στιγμή δεν υφίσταται, όμως είναι στο τραπέζι ο περιορισμός».

Όπως είπε επίσης ο κ. Παπαθανάσης στη συνέχεια, αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στο 4ο κύμα της πανδημίας, το οποίο θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί αν όλοι είχαν εμβολιαστεί και γι’ αυτό αναγκαστήκαμε να πάρουμε μέτρα, διατηρώντας όμως μια σχετική κανονικότητα και θα πρέπει να τα σεβαστούν όλοι γιατί δεν μπορεί να γίνει νέο lockdown.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ