Παλλήνη: Πέταξε χημική ουσία σε υπαλλήλους της πολεοδομίας για… ένα πρόστιμο

Ένα απίστευτο περιστατικό έλαβε χώρα το πρωί της Τρίτης (4/10), όταν ένας 80χρονος άνδρας εισέβαλε στην πολεοδομία της Ανατολικής Ατιικής στην Παλλήνη και επιτέθηκε με χημικό υγρό σε υπαλλήλους.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στο δράστη είχε επιβληθεί πρόστιμο για πολεοδομική παράβαση, η οποία διαπιστώθηκε, ύστερα από αυτοψία της Υπηρεσίας Δόμησης της Παλλήνης.

Σχετικές πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ίδιος είχε δημιουργήσει και στο παρελθόν ανάλογο επεισόδιο σε δημόσια υπηρεσία. Οι αστυνομικοί, που γνωρίζουν τα στοιχεία του, τον αναζήτησαν στο σπίτι, αλλά δεν τον βρήκαν και συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό του.

Οι δύο υπάλληλοι που έγιναν θύματα της επίθεσης, τραυματίστηκαν ελαφρά και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για να λάβουν τις πρώτες βοήθειες.

Δήμαρχος Παλλήνης: «Αποτροπιασμός και ντροπή»

«Μόνο αποτροπιασμό και ντροπή προκαλεί η βίαιη επίθεση που δέχτηκαν, με επικίνδυνο υγρό, στο πρόσωπο και στα μάτια, δύο υπάλληλοι της Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου Παλλήνης, την Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2022, από πολίτη, γνωστό στις Αστυνομικές Αρχές, στον οποίο είχε επιβληθεί πρόστιμο για πολεοδομική παράβαση.

Οι υπάλληλοι διέτρεξαν σοβαρότατο κίνδυνο για την υγεία και τη σωματική τους ακεραιότητα. Μεταφέρθηκαν εσπευσμένως στο Νοσοκομείο, όπου δέχτηκαν ιατρική φροντίδα. Συνεχίζουν τις εξετάσεις αλλά ευτυχώς, τα χειρότερα αποφεύχθηκαν.

Ο δράστης διαφεύγει της σύλληψης. Την υπόθεση έχει αναλάβει το Α.Τ. Παλλήνης.

Το πρόστιμο αφορούσε πολεοδομική παράβαση η οποία διαπιστώθηκε, έπειτα από αυτοψία της Υπηρεσίας Δόμησης, κατόπιν καταγγελίας και Αστυνομικής παραγγελίας.

Καταδικάζω απερίφραστα την επίθεση και στέκομαι στο πλευρό των υπαλλήλων που δεν εκφοβίζονται και θα συνεχίσουν να εκπληρώνουν το καθήκον τους, πιστοί στην τήρηση του Νόμου.

Ο σεβασμός προς τους εργαζομένους των Δημοτικών Υπηρεσιών είναι αδιαπραγμάτευτος. Ως Δημοτική Αρχή, καταδικάζουμε κάθε μορφή βίας και δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν θα ανεχτούμε τέτοιες συμπεριφορές και θα εξαντλήσουμε κάθε μέσο για την υπεράσπιση των εργαζομένων του Δήμου μας», έγραψε σε ανάρτησή του στο Facebook ο δήμαρχος Παλλήνης, Θανάσης Ζούτσος.

https://www.facebook.com/photo/?fbid=5194021597391914&set=pcb.5194027744057966

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ