Παίδων “Αγία Σοφία” καταγγελίες: Ερευνάται σεξουαλική κακοποίηση παιδιών

Σε κατάσταση σοκ βρίσκονται οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Παίδων “Αγία Σοφία” μετά τις σοβαρές καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση δύο παιδιών από τραυματιοφορέα. “Αύριο θα έχουμε μια συνάντηση με τη διοίκηση του νοσοκομείου να μας πει περισσότερα πράγματα για αυτό το γεγονός” δήλωσε ο Δήμος Κωνσταντόπουλος, πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου, μιλώντας στο Mega και την εκπομπή “Live News”. Ο κ. Κωνσταντόπουλος σημείωσε ότι ο συγκεκριμένος τραυματιοφορέας δεν είχε δώσει “ποτέ δικαίωμα στο παρελθόν”, ενώ όταν μαθεύτηκε το γεγονός δεν μπορούσαν να πιστέψουν στα αυτιά τους.

“Εγώ, το προσωπικό και το διοικητικό συμβούλιο δεν έχουμε στα χέρια μας τίποτε, αυτό το διαβάσαμε από τα μέσα”, είπε ο κ. Κωνσταντόπουλος ο οποίος αναμένει τις εξελίξεις.

Παρέμβαση εισαγγελέα για τις καταγγελίες που προκαλούν τρόμο

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας εξέδωσε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις γενετήσιας ελευθερίας σε βάρος των ανηλίκων. Αξίζει να σημειωθεί ότι τον 50χρονο τραυματιοφορέα κατήγγειλαν τρεις γιατροί για σεξουαλική κακοποίηση σε βάρος ενός 6χρονου και ενός 8χρονου κοριτσιού εντός του νοσοκομείου.

Στην περίπτωση του 6χρονου κοριτσιού, μια ειδικευόμενη γιατρός και η επιμελήτριά της είδαν τον 50χρονο, που τα αρνείται όλα, να αγγίζει το κορίτσι, ενώ αυτό βρίσκονταν σε αναισθησία. “Ενώ το παιδί ήταν υπό γενική αναισθησία και ακάλυπτο και η ίδια βρισκόταν σκυφτή σε θέση δεξιόθεν πλαγίως της ασθενούς, όταν όρθωσε το σώμα της είδε τον τραυματιοφορέα να αποσύρει γρήγορα το χέρι του από την περιοχή των γεννητικών οργάνων του παιδιού…” σημειώνει μάρτυρας στο Mega.

Κατόπιν, της δημιουργήθηκε η αίσθηση πως η απότομη απόσυρση του χεριού του τραυματιοφορέα οφείλεται στο γεγονός ότι το μάτι της είχε πέσει πάνω στο χέρι του. Αυτές λοιπόν οι σκέψεις την οδήγησαν να παρατηρεί τις κινήσεις των χεριών του και να εποπτεύει το παιδί μέχρι το τέλος της επέμβασης.

Ακόμη πιο σοκαριστική ήταν η δεύτερη φορά που έπιασαν επ’ αυτοφώρω τον φερόμενο ως δράστη, με θύμα αυτήν τη φορά ένα 8χρονο κοριτσάκι λίγο πριν διασωληνωθεί. Σύμφωνα με τα λεγόμενα τους, μετά τη διασωλήνωση εντόπισαν μια κηλίδα αίματος. “Η νοσηλεύτρια αφαίρεσε την ποδιά και το εσώρουχο του παιδιού και ανήγγειλε την παρουσία αίματος, στο σημείο των γεννητικών οργάνων της μικρής” συνεχίζει ο μάρτυρας. Όπως καταγγέλλουν οι ίδιες, το ένα από τα γάντια που φορούσε ο τραυματιοφορέας είχε κι αυτό ίχνη αίματος.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ