Παγώνη: Τρίτη δόση για όλους – Νέα έκκληση για εμβολιασμό των παιδιών

Όλος ο πληθυσμός θα υποβληθεί σε τρίτη δόση εμβολιασμού. Το μόνο που απομένει είναι η σχετική εισήγηση της Επιτροπής Εμβολίων, είπε η Ματίνα Παγώνη, τονίζοντας πως μέσα στον Οκτώβριο θα προχωρήσει το θέμα. «Να εμβολιάσουν οι γονείς τα παιδιά τους για την ασφάλεια τους», είπε μεταξύ άλλων.

Τρίτη δόση εμβολιασμού για όλους προανήγγειλε η Ματίνα Παγώνη, μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA». «Εννοείται θα κάνουμε τρίτη δόση. Το έχουμε πει εδώ και καιρό. Περιμένουμε την Επιτροπή των Εμβολίων, που αργεί τις εισηγήσεις της» σημείωσε η κ. Παγώνη, λέγοντας ότι μέσα στον Οκτώβριο θα προχωρήσει το θέμα.

Σύμφωνα με την πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ, μετά τους ανοσοκατασταλμένους και τους υγειονομικούς, προτεραιότητα για την τρίτη δόση θα έχουν «όσοι εμβολιάστηκαν Γενάρη και Φεβρουάριο», ενώ οι υπόλοιποι θα πάρουν σειρά από τη νέα χρονιά.

Εκτίμησε, δε, ότι η τρίτη δόση θα γίνεται μετά τους 6-8 μήνες από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού.

Εμβολιασμός παιδιών

«Είμαι μια επιθετική μετάλλαξη προς τα παιδιά και τους νέους η μετάλλαξη Δέλτα. Από τις δυσκολότερες μεταλλάξεις που έχουμε στους κορονοϊούς. Δεν το περιμέναμε κι εμείς, όμως εμείς θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν» τόνισε η γιατρός.

«Στο Λος Άντζελες έκαναν υποχρεωτικό τον εμβολιασμό στα παιδιά στα σχολεία με τη συναίνεση και των εκπαιδευτικών γιατί ήταν πολλά τα κρούσματα. Και ένα μεγάλο ποσοστό μπήκε σε ΜΕΘ. Και δεν θα ήθελε κανείς μας, με τίποτα, να δει παιδάκια διασωληνωμένα» ανέφερε, κάνοντας έκκληση στους παιδιάτρους να ενημερώσουν τους γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά τους.

«Να εμβολιάσουν οι γονείς τα παιδιά τους για την ασφάλεια τους. Δεν θα ήθελα να βλέπω παιδάκια στα νοσοκομεία και στις ΜΕΘ» τόνισε.

Τέλος, η Ματίνα Παγώνη αναφέρθηκε και αντιγριπικό εμβόλιο, λέγοντας: «Τέλος Οκτώβρη, αρχές Νοέμβρη πρέπει να κάνουμε το εμβόλιο της γρίπης. Πέρυσι δεν είχαμε. Το ίδιο πρέπει να γίνει και φέτος».

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ