Παγώνη: Πιο επιθετική από την Ομικρον η νέα μετάλλαξη, αλλά δεν μας ανησυχεί

Για την εμφάνιση της νέας μετάλλαξης, που φαίνεται να είναι παραλλαγή της Ομικρον, μίλησε η Ματίνα Παγώνη, υπογραμμίζοντας ότι είναι πιο επιθετική, ωστόσο δεν εμπνέει για την ώρα ανησυχία στην επιστημονική κοινότητα.

«Δεν χρειάζεται πανικός. Ξεκίνησε με πέντε έξι περιστατικά στη Νορβηγία, στη Σουηδία και την Δανία, και μετά έφτασαν τα 60 περίπου περιστατικά», είπε η Ματίνα Παγώνη για την εμφάνιση της νέας μετάλλαξης που φαίνεται να είναι παραλλαγή της Ομικρον και συνέχισε: «Είναι περίπου σαν την Ομικρον, λίγο πιο επιθετική. Θα την δούμε, θα την μελετήσει το ινστιτούτο. Δεν μας ανησυχεί ιδιαίτερα».

Στη συνέχεια η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ δήλωσε πως δεν πρέπει να είμαστε φοβισμένοι και πως πρέπει ν’ αντιμετωπίσουμε τον ιό. «Λέμε ‘εμβολιαστείτε όλοι’ για να ηρεμήσουμε με αυτή την ιστορία. Ξέρουμε ότι υπάρχει ο ιός, ξέρουμε ότι θα τον έχουμε εδώ, θα τον αντιμετωπίσουμε και θα προχωρήσουμε. Δεν μπορούμε να είμαστε φοβισμένοι κάθε μέρα και να πανικοβαλλόμαστε», δήλωσε χαρακτηριστικά, μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega».

Για την 5ήμερη καραντίνα

Η Ματίνα Παγώνη δήλωσε για άλλη μία φορά πως διαφωνεί με την απόφαση σχετικά με την 5ήμερη καραντίνα, καθώς «κανείς δεν είναι σε θέση ακόμα και την 6η μέρα να δουλέψει» και τόνισε πως η ΕΙΝΑΠ έχει εκφράσει πως είναι κάθετη σε αυτή την απόφαση.

Τέταρτη δόση για ανοσοκατεσταλμένους

Άνοιξε χθες, Πέμπτη, η πλατφόρμα των ραντεβού για την τέταρτη δόση εμβολιασμού για τους ανοσοκατεσταλμένους. Η κ. Παγώνη υπογράμμισε πως για τη συγκεκριμένη κατηγορία τα αντισώματα μειώνονται γρήγορα και θα πρέπει να εμβολιαστούν και να προστατευτούν.

«Θα πρέπει να τονίσουμε ότι η τρίτη δόση θα δώσει ασφάλεια και στην Ομικρον και στην νέα μετάλλαξη. Πρέπει να το καταλάβει ο κόσμος γιατί πρέπει να εμβολιαστεί», είπε.

«Οι άνθρωποι αυτοί που έχουν τα νοσήματα αυτά έχουν και τις θεραπείες τους. Σκεφτείτε τους ανθρώπους αυτούς, έχουμε την Ομικρον και την Δέλτα, οι άνθρωποι βρίσκονται σε πανικό», τόνισε.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ