Παγώνη: Να προσέχουν κυρίως οι νέοι – Η μετάλλαξη Δέλτα χτυπά τις ηλικίες 14-25

Ως μεγάλη και μη αναμενόμενη χαρακτήρισε η Ματίνα Παγώνη την αύξηση κρουσμάτων στη χώρα, μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα MEGA», υπογραμμίζοντας ότι ακόμα και οι πλήρως εμβολιασμένοι έχουν «παράθυρο» 10% να νοσήσουν.

Για τη σημασία του άμεσου εμβολιασμού όλων των πολιτών μίλησε η Ματίνα Παγώνη, ενώ επέστησε την προσοχή των νεών.

«Ο κόσμος πρέπει να προσέχει παντού. Μπορεί να είμαστε εμβολιασμένοι, αλλά υπάρχει ένα παράθυρο 10% που μπορεί να νοσήσουμε. Τα παιδιά που πήγαν στα πάρτι και βγήκαν θετικά, παρόλο που στις οικογένειές τους ήταν εμβολιασμένοι, οι περισσότερες οικογένειες νόσησαν. Όχι με βαριά συμπτώματα, αλλά έκαναν πυρετό κι αναγκάστηκαν να μείνουν μέσα. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή» σημείωσε η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας,

Ταυτόχρονα, η γιατρός επισήμανε την ανάγκη να εμβολιαστούν οι νέοι πριν τις διακοπές. «Η μετάλλαξη Δέλτα αναφέρεται στους νέους ανθρώπους, ηλικίας 14-25. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Πρώτα να εμβολιαστούν οι νέοι και μετά να πάνε διακοπές. Πάμε εμβολιαζόμαστε και πάμε διακοπές. Αυτό πρέπει να είναι το σύνθημα».

«Είναι άλλο να μην έχεις εμβολιαστεί και να κολλήσεις και να βρεθείς σε ΜΕΘ κι άλλο να έχεις εμβολιαστεί, να νοσήσεις και να είσαι σπίτι σου με πυρετό ή απλά συμπτώματα. Νοσούν τελείως διαφορετικά εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι» πρόσθεσε η κ. Παγώνη.

Σε ό,τι αφορά στο τείχος ανοσίας, τόνισε ότι αυτό πρέπει να είναι πάνω από 80%. «Το τείχος ανοσίας πρέπει να είναι 80% και πάνω. Γιατί έχουμε τις μεταλλάξεις. Γιατί η Δέλτα είναι 50-70% μεταδοτική. Δεν την προλαβαίνεις. Όμως αν έχουμε μέχρι τα τέλη Αυγούστου το τείχος της ανοσίας στο 80% τα πράγματα θα είναι τελείως διαφορετικά. Πρέπει να εμβολιαστούμε όλοι».

Για το αν έχει τρομοκρατηθεί ο κόσμος, απάντησε: «Φυσικά και έχει τρομοκρατηθεί ο κόσμος. Όταν λέγαμε για τα εμβόλια, όταν λέγαμε για τις παρενέργειες. Εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να τους ενημερώνουμε. Αν είδατε ενώ είχαν μειωθεί τα ραντεβού, δύο μέρες τώρα έχουν αυξηθεί. Λόγω της ενημέρωσης για τη μετάλλαξη Δέλτα».

Σε ό,τι αφορά στις πόλεις που έχουν εμφανιστεί κρούσματα της μετάλλαξης Δέλτα, είπε πως μεταξύ αυτών είναι η Αθήνα, η Κρήτη και η Θεσσαλονίκη, όμως «δεν έχει νόημα να στοχοποιήσουμε. Ο κόσμος πρέπει να προσέχει παντού. Τώρα βλέπουμε τα πλοία. Θέλει προσοχή. Οι αποστάσεις είναι πολύ κοντά».

Τέλος σε ερώτηση που δέχθηκε γιατί η ΕΙΝΑΠ δεν λέει δημόσια ότι πρέπει να είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός, είπε: «Είναι υποχρέωση. Δεν είναι ότι φοβόμαστε. Όταν δεν υπάρχει νομοθεσία υποχρεωτικότητας, δεν μπορεί να βγούμε να μιλήσει για υποχρεωτικό εμβόλιο. Είπαμε ότι μέχρι το τέλος του μηνός να έχουμε τελειώσει με τους εμβολιασμούς».

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ