Οργή για την αποφυλάκιση Πατέλη: «Μέρος της δικαστικής εξουσίας δεν θεωρεί εγκληματική οργάνωση τη Χρυσή Αυγή»

Θύελλα αντιδράσεων για την αποφυλάκιση του πυρηνάρχη της Χρυσής Αυγής, Γ. Πατέλη.

Οργισμένο είναι το αντιφασιστικό κίνημα και οι προοδευτικές πολιτικές δυνάμεις, για την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών να κάνει δεκτή την αίτηση αποφυλάκισης του πυρηνάρχη Νίκαιας της Χρυσής Αυγής, Γιώργου Πατέλη.

Από την πλευρά του, ο συνήγορος της πολιτικής αγωγής στη δίκη της εγκληματικής οργάνωσης, Κώστας Παπαδάκης, αφήνει κι αιχμές κατά «μέρους της δικαστικής εξουσίας που με την αποφυλάκιση Πατέλη δείχνει ότι δεν θεωρεί εγκληματική οργάνωση τη Χρυσή Αυγή».

«Η θεσμική και κατασταλτική εγκατάσταση της Χρυσής Αυγής μέσα την ίδια την κυβέρνηση, ευνοεί αποφάσεις σαν τη χθεσινή», προσθέτει, καταδεικνύοντας πως το ψάρι βρομάει και από κεφάλι της εκτελεστικής εξουσίας, πέραν της δικαστικής, δείχνοντας χωρίς περιστροφές το κυβερνών κόμμα.

Πιο αναλυτικά, παραχωρώντας συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105.5», ο κ. Παπαδάκης δήλωσε πως «η αποφυλάκιση ενός επαγγελματικού στελέχους της Χρυσής Αυγής, ο οποίος οργάνωσε τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, είναι δείγμα ασέβειας απέναντι στην περυσινή καταδικαστική απόφαση κι απέναντι στην κοινωνία. Μπορεί, δε, να λειτουργήσει ως ντόμινο για την αποφυλάκιση κι άλλων καταδικασθέντων με μικρότερες ποινές.

Μετά από τη δίκη της Χρυσής Αυγής και ιδίως τους τελευταίους μήνες, πολυάριθμοι δικαστές που μετείχαν σε συνθέσεις πενταμελών εφετείων αναστολών αποφυλάκισαν ή στήριξαν τις αιτήσεις αποφυλάκισης φυλακισμένων χρυσαυγιτών.

Παρά τη θεσμική διάθεση της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου να καταστείλει στην εστία του το φαινόμενο της εγκληματικής δράσης της Χρυσής Αυγής, το ρήγμα μέσα στον δικαστικό χώρο βαθαίνει.

Η συμπάθεια και εύνοια σε ένα τμήμα του δικαστικού κράτους προς τη Χρυσή Αυγή, σε συνδυασμό με τη συγκεκριμένη συμπεριφορά της δικαστικής και κρατικής εξουσίας απέναντι στο λεγόμενο άλλο άκρο του πολιτικού χάρτη, δείχνει ότι οι θεσμικές αυταπάτες έχουν πολύ μικρά χρονικά όρια και πως δεν υπάρχει άλλος τρόπος αντίδρασης από τη λαϊκή κινητοποίηση.

Η θεσμική και κατασταλτική εγκατάσταση της Χρυσής Αυγής μέσα την ίδια την κυβέρνηση, ευνοεί αποφάσεις σαν τη χθεσινή. Αν η πάλη κατά του φασισμού γίνει με όρους μαζικούς και ενωτικούς, θα νικήσουμε και αυτή τη φορά».

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ