Οργή στο Ηράκλειο: Νηπιαγωγείο με 30 παιδιά στοιβαγμένα κι ελλιπή θέρμανση (Βίντεο)

Άστεγο το 69ο νηπιαγωγείο Ηρακλείου. Σε μία αίθουσα 30 παιδιά με διαχωριστικό… βιβλιοθήκες! Βίντεο από το σημείο.

Σοβαρές καταγγελίες για το 69ο νηπιαγωγείο Ηρακλείου φέρνει στο φως της δημοσιότητας Μέσο της Κρήτης.

Σύμφωνα λοιπόν με το neakriti.gr, ύστερα από τον φονικό σεισμό του Σεπτεμβρίου, οι μαθητές του εν λόγω νηπιαγωγείου, το οποίο στεγαζόταν στην οδό Μπακογιάννη, αναγκάστηκαν να φιλοξενηθούν στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 45ου δημοτικού σχολείου Ηρακλείου στις Τρεις Βαγιές.

Έπειτα από τις διακοπές των Χριστουγέννων, θα μεταφέρονταν σε κατάλληλο χώρο, ωστόσο, όπως αναφέρουν οι γονείς, η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων μετατράπηκε σε αυτοσχέδια αίθουσα διδασκαλίας με διαχωριστικό… βιβλιοθήκες (!), τα παιδιά και οι νηπιαγωγοί δεν θερμαίνονται σωστά, ενώ η δέσμευση για την επίλυση του θέματος με τη μεταφορά των παιδιών σε επαρκή χώρο απομακρύνεται.

«Ο χώρος δεν έχει όλες τις απαιτούμενες προδιαγραφές θέρμανσης, διότι δεν προοριζόταν για αίθουσα διδασκαλίας και τα τέσσερα καλοριφέρ (!) δεν επαρκούν να τον ζεστάνουν, οπότε αναγκαζόμαστε να ντύνουμε τα παιδιάς μας με περισσότερα ρούχα για να μην κρυώνουν και το ίδιο και οι νηπιαγωγοί. Τραγικό…», δηλώνει η Μάγδα Δρακωνάκη, μητέρα ενός από τα συγκεκριμένα παιδιά.

Οι κάτοικοι των Τριών Βαγιών περιμένουν εδώ και χρόνια ένα νηπιαγωγείο για την πυκνοκατοικημένη περιοχή, αλλά μάταια.

Εκτενές ρεπορτάζ από το ΚΡΗΤΗ TV:

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ