Ωραιόκαστρο: Ένταση με γονείς και μαθητές στην κατάληψη του 2ου Λυκείου

Στα χέρια παραλίγο να πιαστούν μαθητές και «θερμόαιμοι» γονείς στο 2 Λύκειο Ωραιοκάστρου για την κατάληψη – Τι καταγγέλλουν οι μαθητές.

Σε κατάληψη έχουν προχωρήσει οι μαθητές του 2ου Λυκείου Ωραιοκάστρου καθώς διαμαρτύρονται για τις συνθήκες που φοιτούν στο σχολείο. Σύμφωνα με τους μαθητές η κατάληψη ξεκίνησε ως διαμαρτυρία για το γεγονός ότι υπάρχει τμήμα στο οποίο είναι σε καραντίνα 16 άτομα, με αποτέλεσμα να κάνουν μάθημα μόνο τα 9 χωρίς αυτό να κλείσει!

Την ίδια στιγμή, όπως λένε, δύο τμήματα στεγάζονται σε υπόγειο χωρίς παράθυρο με μόνο έναν υποτυπώδη εξαερισμό που δεν καλύπτει τις ανάγκες του χώρου με αποτέλεσμα οι μαθητές να δυσφορούν.

Διαμαρτύρονται επίσης για τη νέα περίφραξη που μπήκε στο συγκρότημα η οποία σύμφωνα με τους ίδιους κάνει το χώρο να μοιάζει με φυλακή, καθώς είναι πολύ ψηλή τη στιγμή μάλιστα που όπως υποστηρίζουν η κεντρική πόρτα του σχολείου στην αυλή παραμένει ανοιχτή χωρίς φύλαξη στη διάρκεια των μαθημάτων.

Πάντως, η κατάληψη δεν άρεσε σε μερικούς γονείς που σύμφωνα με όσα μεταδίδει το GrTimes έσπευσαν στο σχολείο το πρωί της Τετάρτης ζητώντας τον τερματισμό της, ενώ ένας γονιός έφτασε στο σημείο να απειλήσει μαθητές με χειροδικία, αντάλλαξε βαριές κουβέντες με μαθητές που αντέδρασαν ενώ ένας άλλος παρότρυνε τους καθηγητές να κόψουν την αλυσίδα της πόρτας με κόφτη με τους μαθητές να βάζουν πάνω στην αλυσίδα τα χέρια τους.

Στο σημείο κλήθηκε η αστυνομία η οποία κατέγραψε το συμβάν αν και δεν χρειάστηκε να επέμβει αφού το επεισόδιο είχε λήξει με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ