Ώρα αποφάσεων για παράταση των μέτρων: Μένει το ωράριο στην εστίαση, τι αλλάζει

Μείωση κρουσμάτων αναμένεται σήμερα, ωστόσο, οι ειδικοί είναι αρκετά επιφυλακτικοί και συγκλίνουν σε παράταση των μέτρων που ισχύουν. Σήμερα η κρίσιμη συνεδρίαση.

Σχεδόν βέβαιη φαίνεται πως είναι η εισήγηση της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας όχι για άρση αλλά για παράταση των μέτρων. Οι ειδικοί συνεδριάζουν και μέχρι στιγμής όλα δείχνουν ότι θα συνεχίσει να ισχύει το ωράριο στην εστίαση, η μάσκα ΚΝ95 στα σούπερ μάρκετ και όσα άλλα ελήφθησαν τις γιορτές. Ερωτηματικό παραμένει η μουσική εστίαση, καθώς έχουν υπάρξει «φωνές» για επιστροφή, αλλά χωρίς όρθιους στα μαγαζιά.

«Είμαι συγκρατημένα αισιόδοξη για το αν η Ομικρον είναι το τέλος της πανδημίας» σημείωσε σήμερα η Βάνα Παπαευαγγέλου, καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων, ενώ σχετικά με τη χαλάρωση των μέτρων τόνισε στον ΣΚΑΪ: «δεν θα ήμουν εντελώς αρνητική εγώ».

«Ναι», συνέχισε, «είμαι επιφυλακτική αλλά δεν θα ήθελα να μεταφέρουμε στην κοινωνία λάθος μήνυμα».

«Πιστεύω ότι ο κόσμος είναι μαζί μας. Ο λόγος που έχουμε καλύτερη εικόνα είναι ο κόσμος που ακολούθησε τα μέτρα. Είμαι πολύ χαρούμενη ως προς τη συμπεριφορά των Ελλήνων» σημείωσε επίσης.

Χθες, ο υπουργός υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, επισήμανε πως η κυβέρνηση θα ήθελε «αν θα μπορούσαμε να άρουμε τα μέτρα κυρίως της μουσικής και του ωραρίου με τη λήξη της τωρινής περιόδου, δηλαδή τη 16η Ιανουαρίου». Πρόσθεσε, ωστόσο, πως «το αν θα παραταθεί το μέτρο μέχρι το τέλος Ιανουαρίου είναι κάτι που θα το ξέρουμε μέσα στην εβδομάδα αναλόγως και από την επιδημιολογική εικόνα».

Σύμφωνα όμως με άλλες πληροφορίες, είναι πιθανό να επιστρέψει η χαμηλή μουσική σε καφετέριες και εστιατόρια, αλλά όχι στα μπαρ. Κάτι που, ενδεχομένως, να εννοούσε ο κ. Οικονόμου με τη χθεσινή δήλωσή του ότι «δεν αποκλείω σημειακά να γίνουν κάποια πράγματα». Άλλο σενάριο πάντως κάνει λόγο για επιστροφή της μουσικής σε όλη την εστίαση, ακόμα και στα μπαρ, αλλά δεν θα επιτρέπονται οι όρθιοι.

Μέχρι πότε θα μείνουν τα μέτρα στην εστίαση

Η κυβέρνηση προσανατολίζεται στην παράταση της ισχύς των υφιστάμενων μέτρων κατά τουλάχιστον μία εβδομάδα, ενώ δεν θα πρέπει να αποκλείεται και η πιθανότητα να πάνε και έως τα τέλη Ιανουαρίου.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ