Ολονύχτια μάχη με τη φωτιά στη Μεσσηνία – Επέστρεψαν στα σπίτια τους οι κάτοικοι

Στην περιοχή εξακολουθούν να επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις, καθώς υπάρχει κίνδυνος για αναζωπύρωση της φωτιάς.

Σε εξέλιξη βρίσκεται, ωστόσο παρουσιάζει καλύτερη εικόνα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά που εκδηλώθηκε τις απογευματινές ώρες σε δασική έκταση στην περιοχή Βασιλίτσι, του δήμου Πύλου – Νέστορος, στη Μεσσηνία.

Επέστρεψαν στις οικίες τους οι κάτοικοι της κοινότητας

Στο μεταξύ, όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο δήμαρχος Πύλου – Νέστορος, Παναγιώτης Καρβέλας, «έχουν επιστρέψει στα σπίτια τους οι κάτοικοι της κοινότητας Βασιλίτσι», οι οποίοι είχαν απομακρυνθεί, για προληπτικούς λόγους.

Πάντως, στην περιοχή εξακολουθούν να επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, που προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά.

Ολονύχτια μάχη για αναζωπυρώσεις

Σύμφωνα με το τοπικό μέσο messinialive, η φωτιά έχει κάψει με μια πρώτη εκτίμηση πάνω από 700 στρέμματα δασικής έκτασης, θάμνους, ελιές αλλά κι αμπελώνες, σε μια έκταση ανάμεσα στο Βασιλίτσι και την Χρυσοκελλαριά.

Επίσης, όλο το βράδυ θα παραμείνουν δυνάμεις πυρόσβεσης από τους Δήμους με υδροφόρες, την Πυροσβεστική Υπηρεσία, Εθελοντές και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος της αναζωπύρωσης.

Δείτε βίντεο από το μέτωπο της φωτιάς που κοινοποίησε το messinialive.gr

https://www.facebook.com/messinialive/posts/1238208603289862

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ