«Οι περιοχές που καίγονται στην Εύβοια δεν σχετίζονται με ανεμογεννήτριες», ξεκαθαρίζει ο Δήμαρχος Ισταίας – Αιδηψού

Τέλος στην παραφιλολογία ότι η μεγάλη πυρκαγιά στην Εύβοια έχει σχέση με την εγκατάσταση ανεμογεννητριών το επόμενο διάστημα έβαλε ο δήμαρχος Ιστιαίας – Αιδηψού, Γιάννης Κοντζιάς, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Η μεγάλη φωτιά στην Εύβοια προκάλεσε πολλά σχόλια στα social media σχετικά με την πρόθεση εγκατάστασης ανεμογεννητριών στην περιοχή. Αυτό όμως αποκλείεται να συμβεί, όπως ξεκαθάρισε ο δήμαρχος Ιστιαίας – Αιδηψού, Γιάννης Κοντζιάς, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Ο δήμαρχος είπε ότι υπάρχει «ομόφωνη απόφαση στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι δεν δεχόμαστε να τοποθετηθούν στην περιοχή μας, για συγκεκριμένους λόγους, ανεμογεννήτριες», υπογραμμίζοντας ότι «οι εκτάσεις στις οποίες εκδηλώθηκαν οι φωτιές, δεν έχουν να κάνουν με περιοχές για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών».

Για την εξέλιξη της πυρκαγιάς είπε: «Η κατάσταση με τις φωτιές έχει αρχίσει να εξομαλύνεται, αφού ένα-ένα τα μέτωπα έσβησαν στην θάλασσα», συμπληρώνοντας ότι «η ατμόσφαιρα είναι πολύ επιβαρυμένη από τους καπνούς»

Όπως είπε ο κ. Κοντζιάς, «το θέμα είναι πως θα εξελιχθεί η φωτιά από το Πευκί έως την Ιστιαία», προσθέτοντας ότι όπως πληροφορήθηκε, «σήμερα τα εναέρια μέσα θα επιχειρήσουν, κατά προτεραιότητα, στην περιοχή των Ελληνικών»

«Έχει δοθεί μια μεγάλη μάχη στο μέτωπο των Καματριάδων, από πυροσβέστες και κατοίκους για να ανακοπεί η φωτιά», είπε ο Δήμαρχος Ιστιαίας – Αιδηψού, λέγοντας ότι «είναι συγκινητική η στήριξη της κοινωνίας, έρχονται άνθρωποι από παντού και καταθέτουν την ψυχή τους».

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ