Οι μετεωρολόγοι μιλούν για ψυχρή εισβολή από σήμερα Κυριακή

Τι αναφέρει ο Σάκης Αρναούτογλου και ο Κλέαρχος Μαρουσάκης για την ψυχρή εισβολή που ξεκινάει από σήμερα Κυριακή 28 Φεβρουαρίου.

Αρκετοί μετεωρολόγοι, όπως ο Σάκης Αρναούτογλου και ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, ξεκαθαρίζουν ότι αλλάζει το σκηνικό του καιρού.

Μπορεί λοιπόν, μέχρι σήμερα να υπήρχαν υψηλές θερμοκρασίες, εξαιτίας της λιακάδας που επικρατεί, όμως ο καιρός αλλάζει, καθώς έρχεται ψυχρή εισβολή.

Αρχικά, το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών αναφέρει ότι επικράτησαν πολύ καλές καιρικές συνθήκες και υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες τις μεσημεριανές ώρες του Σαββάτου (27/2) σε ολόκληρη τη χώρα και ιδιαίτερα στη Βόρεια Ελλάδα.

Ακολουθεί πίνακας με 8 περιοχές που κατέγραψαν τις υψηλότερες θερμοκρασίες:

tria psuxrh eisbolh kairos Kuriakh 28 2 2021

Παρόλα αυτά, από σήμερα (28/2), αναμένεται μεταφορά ψυχρών αερίων μαζών από τη Σιβηρία προς τη χώρα μας, η οποία θα έχει ως αποτέλεσμα την εκδήλωση ψυχρής εισβολής, με τη θερμοκρασία να σημειώνει κάθετη πτώση.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία οι μέγιστες θερμοκρασίες την Κυριακή (28/2) θα υποχωρήσουν σε σχέση με εκείνες του Σαββάτου (27/2) έως και 10 βαθμούς κατά τόπους.

Ακολουθεί προγνωστικός χάρτης:

ena psuxrh eisbolh kairos Kuriakh 28 2 2021

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της Κυριακής τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν κυρίως στα ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά, ενώ τοπικά θυελλώδεις άνεμοι βορείων διευθύνσεων θα επικρατήσουν στο Αιγαίο.

Επίσης, η ψυχρή εισβολή αναμένεται να κορυφωθεί την Τρίτη (2/3).

Ακολουθεί προγνωστικός χάρτης των αέριων μαζών:

duo psuxrh eisbolh kairos Kuriakh 28 2 2021

Σάκης Αρναούτογλου

Ψυχρές αέριες μάζες από τα βόρεια κατέβηκαν από αργά το βράδυ του Σαββάτου προς την Κυριακή στην χώρα μας ρίχνοντας την αισθητά την θερμοκρασία.

Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου αυτή η εξέλιξη δεν εμπνέει ανησυχία, δεν είναι κάτι το σημαντικό αλλά η αίσθηση της πτώσης της θερμοκρασίας θα είναι έντονη επειδή το τελευταίο διάστημα είναι ιδιαίτερα θερμό.

Αυτή η επαναφορά του χειμώνα θα διαρκέσει μέχρι και την Τετάρτη και έπειτα ο καιρός θα μαλακώσει ξανά μέχρι τις 8 με 10 Μαρτίου όπου αναμένεται νέα πτώση της θερμοκρασίας.

Από πλευράς φαινομένων τώρα οι περιοχές που θα δεχθούν τοπικές βροχές τα επόμενα 24ωρα είναι κυρίως η ανατολική Θεσσαλία και οι Σποράδες καθώς και η κεντρική και δυτική Πελοπόννησος.

Κλέαρχος Μαρουσάκης

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη οι αέριες μάζες θα εισέλθουν στη χώρα μας σήμερα (28/2) από τα βόρεια καθώς ένα «ατμοσφαιρικό βουνό» έχει απλωθεί πάνω από την κεντρική Ευρώπη.

Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα πτώση της θερμοκρασίας, λίγα φαινόμενα και χιόνια στα ορεινά αλλά όχι σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας.

Όπως λέει ο κ.Μαρουσάκης η χώρα θα χωριστεί στα δύο με άξονα την οροσειρά της Πίνδου.

Δηλαδή, από την Πίνδο και ανατολικότερα θα είναι πιο έντονα αυτά τα φαινόμενα ενώ ανατολικότερα θα συνεχιστεί ο ήπιος καιρός.

Αυτή η κατάσταση θα διατηρηθεί μέχρι και την Τρίτη με Τετάρτη.

Όμως και μετά από αυτό το πέρασμα δεν σημαίνει πώς θα έχουμε καλό καιρός καθώς ο Μάρτιος επιφυλάσσει και άλλες εκπλήξεις.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ