Ο Τσιτσιπάς για τα εμβόλια απέναντι σε Φέντερερ και Ναδάλ

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αποκάλυψε ότι δεν έχει κάνει το εμβόλιο του κορονοϊού ξεσηκώνοντας αντιδράσεις – Ποια είναι η άποψη των άλλων κορυφαίων του τένις.

Αντιμέτωπος με επικριτικά σχόλια βρέθηκε ο Έλληνας άσσος του τένις Στέφανος Tσιτσιπας μετρά την αποκάλυψη από τον ίδιο ότι δεν έχει εμβολιαστεί για τον κορονοϊό.

Πριν από ένα χρόνο το καλοκαίρι του 2020 ο διεθνής τενίστας και νούμερο τρία στην παγκόσμια κατάταξη συμμετείχε στην καμπάνια για τα μέτρα προστασίας από την πανδημία με την καμπάνια «Μένουμε Ασφαλείς». «Αγκάλιασε την υπευθυνότητα σε κάθε σου βήμα, για να μπορέσουμε σύντομα να αγκαλιάσουμε όσους αγαπάμε», έλεγε τότε.

«Κανείς δεν μου έχει πει κάτι, κανείς δεν έχει κάνει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό μέχρι σήμερα. Εγώ κάποια στιγμή θα το κάνω είμαι σίγουρος, αλλά μέχρι τώρα δεν έχει γίνει υποχρεωτικό για να αγωνιστώ και έτσι δεν το έχω κάνει» υποστήριξε ο Έλληνας τενίστας.

Η δημόσια παραδοχή του σπουδαίου αθλητή έχει προκαλέσει ποικίλα σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τους περισσότερους να εκφράζουν απογοήτευση καλώντας το αστέρι του τένις και πρότυπο για τους νέους να αναθεωρήσει τη στάση του.

Υπέρ του εμβολίου Φέντερερ – Ναδάλ

Το ζήτημα του εμβολιασμού φαίνεται πάντως να αποτελεί σημείο διαμάχης μεταξύ των κορυφαίων αθλητών του τένις.

Ο κορυφαίος τενίστας Ρότζερ Φέντερερ έχει ανακοινώσει ότι έχει κάνει το εμβόλιο της Pfizer, ενώ δημόσια υπέρ του εμβολίου έχει ταχθεί και ο No4 στην παγκόσμια κατάταξη Ράφαελ Ναδάλ.

«Ναι είμαι εμβολιασμένος. Έκανα το Pfizer. Είμαι χαρούμενος που το έκανα γιατί ταξιδεύω πάρα πολύ. Ακόμη κι αν μένω στην Ελβετία όμως, θεωρώ ότι υπάρχουν πλεονεκτήματα. Πάνω από όλα, το έκαναν για τους άλλους, γιατί δεν θέλω να το μεταδώσω σε κανέναν. Κι ας είμαι πολύ προσεκτικός. Είμαστε όλοι προσεκτικοί με τους φίλους μας και τις οικογένειές μας», δήλωνε ο Ρότζερ Φέντερερ τον περασμένο Μάιο.

Η δήλωση του Ράφα Ναδάλ ήρθε λίγες μόλις ώρες μετά την τοποθέτηση του Στέφανου Τσιτσιπά. Ο Ισπανός τενίστας πήρε θέση υπέρ του εμβολίου από το Μόντε Κάρλο, δηλώνοντας:

“Όλοι θέλουμε να προχωρήσουμε και το λογικό είναι να εμβολιαστείς. Είναι ο μοναδικός τρόπος να βγούμε από αυτόν τον εφιάλτη του τελευταίου χρόνου και με τόσες χαμένες ζωές η υπευθυνότητα ως άνθρωποι μας λέει ότι πρέπει να δεχτούμε το εμβόλιο. Ξέρω ότι υπάρχει ένα ποσοστό ανθρώπων που θα υποφέρουν από παρενέργειες, αλλά οι επιπλοκές του ιού είναι χειρότερες. Εγώ θα εμβολιαστώ, όταν θα έχω τη δυνατότητα να το κάνω”.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ