Ο ψευτογιατρός και οι… ψευτοπέλατες όπως Ναδάλ, Τζόκοβιτς και Κωνσταντίνος Μητσοτάκης

Ιδιαίτερα εφευρετικός ήταν ο φυσιοθεραπευτής, ο ψευτογιατρός που πήρε στο λαιμό του πέντε άτομα, και ισχυριζόταν πως ήταν γιατρός γνωστών δημοσίων προσώπων.

Ο ψευτογιατρός από τα Καμίνια και ένας 72χρονος Γερμανός γιατρός, αντιμετωπίζουν βαρύτατες κατηγορίες για απάτη σε βάρος τουλάχιστον 15 ασθενών με σκλήρυνση κατά πλάκας ή άλλες νευρολογικές παθήσεις, εκ των οποίων πέντε δεν βρίσκονται πια στη ζωή.

Ο θρασύτατος ψευτογιατρός έφτανε στο σημείο να ισχυριστεί ότι η θεραπεία του ήταν τόσο αποδοτική ώστε ερχόταν σε σύγκρουση με τα συμφέροντα των φαρμακευτικών εταιρειών.
Όπως αποκάλυψε το Mega o 66χρονος έφτανε στο σημείο να ισχυρίζεται ότι ήταν γιατρός του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, αλλά αθλητών όπως ο Ράφα Ναδάλ και ο Νόβακ Τζόκοβιτς.

Απειλούσε τη ζωή όσων τον ξεσκέπαζαν

Το Mega αποκάλυψε πως εκείνοι που αποκάλυψαν την απάτη του ψευτογιατρού δέχτηκαν απειλές μέχρι και για τη ζωή τους όταν προσπάθησαν να επικοινωνήσουν μαζί του.

«Άρχισα να το ψάχνω περισσότερο, άρχισα να βλέπω πράγματα και θάματα κι εγώ ο ίδιος διαπίστωσα ότι είναι απάτη. Μάλιστα, τον έφερα σε δύσκολη θέση, ήρθε στο σπίτι μου και μου έβαλε κάποια χρήματα στην τράπεζα αλλά μετά εξαφανίστηκε. Εγώ δέχτηκα απειλητικά τηλεφωνήματα τότε. Μάλιστα, άλλαξα και το τηλέφωνό μου. Ότι “να τον αφήσω ήσυχο γιατί θα με βρουν στα θυμαράκια”», ανέφερε ένα από τα θύματα του 66χρονου.

Σε δηλώσεις της στον τηλεοπτικό σταθμό, η κόρη ενός από τα πέντε θύματα είπε ότι ο πατέρας της ήταν άνθρωπος γεμάτος ζωή.

«Μέσω ενός γνωστού γνώρισε τον γιατρό και του υποσχέθηκε πως θα τον κάνει καλά μέσω μιας θεραπείας με βλαστοκύτταρα», αποκάλυψε η κόρη 58χρονου θύματος του ψευτογιατρού Ειρήνη Βουράκη.

Ο πατέρας της Ειρήνης Βουράκη έπασχε από ALS και ο ψευτογιατρός του πρότεινε να σταματήσει τη θεραπεία του ώστε να ξεκινήσει θεραπεία βλαστοκυττάρων.

«Ενώ του είχε πει πως σε έξι μήνες θα δει διαφορά, δεν είδε ποτέ, χειροτέρευε μέρα με τη μέρα. Έδωσε τους κόπους μιας ζωής για να γίνει καλά αλλά δεν έγινε τίποτα. Του δώσαμε κοντά στα 30.000 ευρώ, άλλα στο χέρι άλλα σε τραπεζικούς λογαριασμούς, ώστε να μη φαίνονται όλα» πρόσθεσε.

«Κατέβαζε» τα τηλέφωνα

Όταν οι ασθενείς διαπίστωσαν πως οι νέες θεραπείες δεν αποδίδουν, ζήτησαν τα χρήματα πίσω αλλά εκείνος δεν τους σήκωνε το τηλέφωνο.

«Στο διάστημα των έξι μηνών, συναντήθηκαν περίπου 4 -5 φορές αλλά τα σκευάσματα τα έστελνε με courier. Όταν είδαμε πως ο μπαμπάς μου δεν γινόταν καλά τον πήρε τηλέφωνο και απαίτησε τα χρήματά του πίσω και του είπε πως θα τον καταγγείλει. Εκείνος του έκλεινε το τηλέφωνο, δεν το σήκωνε και του έλεγε, πήγαινέ με όπου θέλεις. Η γνωριμία τους ήταν το 2009 και ο πατέρας μου απεβίωσε το 2011. Δεν είναι εύκολο για εμάς αλλά μόνο για τη δικαίωση στη μνήμη του, αυτός ο άνθρωπος πρέπει να τιμωρηθεί».

Δρούσε για μία δεκαετία

Η δράση του 66χρονου ψευτογιατρού, σύμφωνα με την αστυνομία, ξεκίνησε το 2009 και διήρκησε μέχρι το Νοέμβριο του 2020.

Όμως, εξετάζονται περιπτώσεις καταγγελιών από το 2002. Θύματά του ασθενείς, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κέρκυρα και Χίο.

Ο Γερμανός συνεργός του είχε βγάλει ΑΦΜ στην Ελλάδα και προσέφερε υπηρεσίες στο γραφείο του 66χρονου. Ο 66χρονος παρουσιαζόταν ως φυσίατρος επιδεικνύοντας ένα χαρτί από σεμινάριο στην Αμερική.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ