Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοινώνει σήμερα παράταση του lockdown

Κλείδωσε σύμφωνα με πληροφορίες η παράταση του lockdown. Μετακίνηση με SMS και απαγόρευση κυκλοφορίας για ακόμα μία εβδομάδα. Ανακοινώσεις Χαρδαλιά το απόγευμα.

Τέταρτη εβδομάδα σκληρού lockdown και τέταρτο μήνα σε lockdown θα κλείσουμε εφόσον γίνει δεκτή η εισήγηση της επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας για μία εβδομάδα ακόμα με περιορισμούς.

Σε κάθε περίπτωση, τις ανακοινώσεις θα κάνει στις 6 το απόγευμα ο Νίκος Χαρδαλιάς, στην ενημέρωση με τη Βάνα Παπαευαγγέλου και τον Γκίκα Μαγιορκίνη.

Έτσι, αποχαιρετούμε σίγουρα την Τσικνοπέμπτη, η οποία πέφτει στις 4 Μαρτίου, και οι ελπίδες για άρση ορισμένων περιορισμών πέφτουν στην Καθαρά Δευτέρα που είναι στις 15 Μαρτίου και πρόκειται και για το πρώτο τριήμερο του έτους.

Τι ακολουθεί μετά;

Οι λοιμωξιολόγοι φαίνεται πως προσανατολίζονται σε άνοιγμα του λιανεμπορίου στην Αττική, από τις 8 Μαρτίου με click away και στη συνέχεια να γίνει click in shop. Η μετακίνηση θα συνεχίσει να γίνεται με SMS ενώ στα σκαριά είναι και ένας ξεχωριστός πενταψήφιος αριθμός (13032) μόνο για τα ψώνια στα μαγαζιά με χρονικό περιορισμό.

Παρά πάντως το παρατεταμένο και πολύμηνο lockdown, η διασπορά του ιού συνεχίζεται, τα νούμερα των κρουσμάτων είναι υψηλά και οι ειδικοί εκτιμούν πως αυτό συμβαίνει λόγω συγκεντρώσεων στα σπίτια εξαιτίας της μεγάλης κόπωσης των πολιτών.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του iEidiseis, οι επιστήμονες αναμένεται να κρατήσουν μία επιφύλαξη για τη δεύτερη εβδομάδα της παράτασης, υπό την έννοια, ότι αν στο μεταξύ σημειωθεί εντυπωσιακή βελτίωση της κατάστασης, τότε μπορεί να αποφασιστεί το άνοιγμα των σχολείων και του λιανεμπορίου νωρίτερα.

Στο μεταξύ, νέες βεβαιώσεις μετακίνησης πρέπει να χορηγήσουν οι εργοδότες στους εργαζόμενους από τη Δευτέρα 1 Μαρτίου 2021, για την εκτέλεση της εργασίας τους. οι οποίες μπορούν να έχουν διάρκεια ισχύος κατά ανώτατο όριο έως και τη Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021. Από την Τρίτη 9 Μαρτίου 2021, οι επιχειρήσεις υποχρεούνται να χορηγήσουν εκ νέου βεβαιώσεις μετακίνησης, οι οποίες δύνανται να έχουν ισχύ έως 14 ημέρες.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ