Ο Δημήτρης Λιγνάδης έφτασε στις φυλακές της Τρίπολης Κύριο

Το βαν της αστυνομίας που μετέφερε τον Δημήτρη Λιγνάδη έφτασε στις φυλακές της Τρίπολης το μεσημέρι της Παρασκευής.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για έκτακτη μεταγωγή του γνωστού ηθοποιου-σκηνοθέτη, καθώς δεν υπήρχε προγραμματισμένο δρομολόγιο μεταγωγών προς τις φυλακές Τρίπολης.

Σημειώνεται, πως την προφυλάκισή του αποφάσισαν εισαγγελέας και ανακριτής, όπως έγινε γνωστό λίγη ώρα μετά τις 2 τα ξημερώματα της Παρασκευής. Ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης, ο οποίος κατηγορείται για το κακούργημα του βιασμού κατά συρροή. Ο κατηγορούμενος κρίθηκε προφυλακιστέος με τη σύμφωνη, μάλιστα, γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα, για λόγους πρόληψης τέλεσης νέων αδικημάτων εκ μέρους του.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του καλλιτέχνη, Αλέξης Κούγιας, προανήγγειλε προσφυγή «κατά της διάταξης της ανακρίτριας για την προσωρινή κράτηση» και εξέφρασε εκ νέου τη βεβαιότητά του πως «ο άνθρωπος αυτός στο τέλος θα αθωωθεί. Τώρα αν θα αντέξει μέχρι τότε, είναι κάτι διαφορετικό», κατέληξε.

Κατά την απολογία του, ο Δημήτρης Λιγνάδης δέχθηκε βροχή ερωτήσεων, αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες και δήλωσε αθώος.

Δείτε βίντεο από την στιγμή που φτάνει το βαν που μεταφέρει τον Δημήτρη Λιγνάδη, στις φυλακές της Τρίπολης:

https://www.facebook.com/KalimeraArkadiaGR/videos/760403834601052/

Η πολύωρη απολογία και το «άδειασμα» των μαρτύρων

Κατά την απολογία του και μετά από βροχή ερωτήσεων που δέχθηκε, ο κ. Λιγνάδης αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες και δήλωσε αθώος.

Ισχυρίστηκε ότι οι κατηγορίες είναι κατασκευασμένες, ενώ προσπάθησε να αποδομήσει τις καταθέσεις των μαρτύρων και τα όσα κατήγγειλαν οι μηνυτές του.

Άλλωστε στο υπόμνημα που κατέθεσε νωρίτερα σημείωνε μεταξύ άλλων: «Ουδέποτε στην ζωή μου εκδήλωσα ερωτικό σεξουαλικό ενδιαφέρον για ανήλικα πρόσωπα, ουδέποτε ήρθα σε ερωτική – σεξουαλική επαφή με οποιοδήποτε ανήλικο πρόσωπο, με ή χωρίς την συναίνεση του, ουδέποτε έχω κάνει χρήση ναρκωτικών και ουδέποτε κατείχα ούτε διέθεσα σε οποιοδήποτε τρίτο οποιαδήποτε ναρκωτική ουσία».

Σύμφωνα με τον καλλιτέχνη όλη η σε βάρος του υπόθεση είναι κατασκευασμένη «από δικηγόρους που είναι νομικοί σύμβουλοι του ΔΣ του ΣΕΗ και ως υποδομή έχει την ευθεία αντιπαράθεση μου εδώ και χρόνια με τα πρόσωπα που συγκροτούν το ΔΣ για τον τρόπο που διαχειρίζονται την ένωση Ελλήνων ηθοποιών και τα χρήματα που έρχονται στην κατοχή τους και εξαιτίας αυτής της αντιπαραθέσεως υπάρχει χρόνια εχθρότητα μεταξύ εμού και αυτών και ιδίως με τον πρόεδρο αυτής και μέτριο ηθοποιό Σπύρο Μπιμπίλα, ο οποίος συμπτωματικά και όχι αξιοκρατικά βρίσκεται σε αυτή τη θέση».

Σε άλλο σημείο του υπομνήματος που αριθμεί 27 σελίδες, ο κ. Λιγνάδης αναφέρει ότι η υπόθεση εναντίον του ξεκίνησε με διαρροές σε «υποκινούμενα sites» ότι μετά τις αποκαλύψεις της Σοφίας Μπεκατώρου θα έρθουν και άλλες για κορυφαίο ηθοποιό ενώ όπως αναφέρει, μετά από αυτά ακολούθησαν στις 2 Φεβρουαρίου δημοσιεύματα «της γνωστής και συνδεόμενης πολιτικά με την αντιπολίτευση, κόρης παλαιών υπουργών, Έλενας Ακρίτα ότι θα παραιτηθώ από την θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του εθνικού θεάτρου…».

Κατά τον κατηγορούμενο ακολούθησε μία κλιμάκωση ενεργειών με σκοπό «αρχικά, την ηθική εξόντωση μου δια του χαρακτηρισμού μου ως παιδόφιλου και βιαστή και όχι ο εγκλεισμός μου στην φυλακή» όπως αναφέρει ότι συνέβη μετά την καταγγελία Μπεκατώρου.

Σημειώνεται πως στα δικαστήρια βρέθηκαν την Πέμπτη ο αδελφός του καλλιτέχνη και, ως μάρτυρες υπεράσπισης, η ηθοποιός και πρώην υπουργός Ελένη Κούρκουλα και ο ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού σταθμού Action24 Διονύσης Παναγιωτάκης.

Οι δύο τελευταίοι έχουν προταθεί από την υπεράσπιση του Δημήτρη Λιγνάδη ως μάρτυρες προκειμένου να επιβεβαιώσουν τους ισχυρισμούς του καλλιτέχνη ότι κατά τον επίμαχο χρόνο του βιασμού που καταγγέλλεται ότι έγινε τον Αύγουστο του 2015, ο κατηγορούμενος βρισκόταν μαζί τους στην Ιθάκη.

Άλλοι δυο μάρτυρες που τους είχε καλέσει ο Αλέξης Κούγιας δήλωσαν ότι «δεν γνωρίζουν τίποτα» και πως αγνοούν τους λόγους που αναφέρθηκαν ως «μάρτυρες υπαρασπίσεως». Μάλιστα οι κ. Ιωάννης Παναγόπουλος και Αγησίλαος Μικελάτος σημειώνουν:

«Μετά από δηλώσεις του συνηγόρου υπερασπίσεως του κ. Λιγνάδη στα ΜΜΕ, στις οποίες αναφερθήκαμε ως “μάρτυρες υπερασπίσεώς” του, χωρίς ουδέποτε να έχουμε ερωτηθεί ή να έχει ζητηθεί η σύμφωνη γνώμη μας, δηλώνουμε τα παρακάτω:

Άμεσα, θα επικοινωνήσουμε με την κυρία Ανακριτή, ούτως ώστε, εάν κριθεί απαραίτητο από τις Δικαστικές Αρχές, να καταθέσουμε.

Δεν γνωρίζουμε τίποτε σχετικά με την ουσία της υπόθεσης και αγνοούμε τους λόγους, για τους οποίους τα στοιχεία μας ανακοινώθηκαν δημοσίως στον Τύπο από την υπεράσπιση του κ. Λιγνάδη. Επαναλαμβάνουμε, ότι κανένας δεν ζήτησε (και δεν έλαβε) τη σύμφωνη γνώμη μας, προκειμένου τα ονόματά μας να ανακοινωθούν στα ΜΜΕ ως “μάρτυρες υπερασπίσεως” του κ. Λιγνάδη, γεγονός το οποίο μας μας έχει προκαλέσει σοβαρή προσωπική, επαγγελματική και ψυχολογική βλάβη.

Ο δεύτερος από εμάς, πράγματι ευρίσκετο στην Ιθάκη τον μήνα Αύγουστο του 2015, φιλοξενούμενος της κ. Ελ. Κούρκουλα, όχι όμως κατά την ημερομηνία 8 ή/και 9 Αυγούστου, αλλά από τις 10 Αυγούστου και μετά και παρέμεινε μόνο έως τις 13 ή/και 14 Αυγούστου. Δεν μπορεί, μετά ταύτα, να γνωρίζει οτιδήποτε, για το πριν την 10η Αυγούστου 2015 χρονικό διάστημα.

Ήμαστε, αμφότεροι, αταλάντευτοι στην καταδίκη κάθε είδους σωματικής, λεκτικής και ψυχολογικής βίας, από οποιονδήποτε προς οποιονδήποτε, και παρακαλούμε το όνομά μας να μην χρησιμοποιείται σε καμία υπόθεση τρίτων προσώπων. Ήδη, η επί 2ήμερο διακίνηση των ονομάτων μας στον Τύπο, εξαιτίας της εν αγνοία μας δημοσιοποίησης των στοιχείων μας στα ΜΜΕ από τον συνήγορο του κ. Λιγνάδη, έχει δημιουργήσει προβλήματα και ταλαιπωρία σε εμάς και τους οικείους μας».

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ