Ο «χάρτης» της μετάλλαξης Δέλτα στην Ελλάδα: Οι περιοχές με κρούσματα

Στο Ηράκλειο Κρήτης έχουν εντοπιστεί τα περισσότερα από τα 121 κρούσματα της μετάλλαξης Δέλτα που έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής στην Ελλάδα. Όλες οι περιοχές και τα στοιχεία του ΕΟΔΥ.

Κυρίως νέους αφορούν τα νέα κρούσματα που χθες εκτοξεύτηκαν σε πάνω από 2.000. Την ώρα ανεβαίνουν και οι αριθμοί των κρουσμάτων της μετάλλαξης Δέλτα, με 121 καταγεγραμμένα μέχρι στιγμής.

Στη χθεσινή ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας, η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας, Βάνα Παπαευαγγέλου, ανέφερε ότι είχαν καταγραφεί 121 περιπτώσεις της μετάλλαξης και αφορούσαν κυρίως ανθρώπους κάτω των 40 ετών.

«Το 84% όσων έχουν την μετάλλαξη Δέλτα είναι Έλληνες ενώ 13% των κρουσμάτων με Δέλτα χρειάστηκε να νοσηλευτούν, αλλά πρέπει να επισημανθεί ότι κανείς από αυτούς δεν ήταν πλήρως εμβολιασμένος για τον κορονοιό» σημείωσε.

Οι περιοχές με κρούσματα της μετάλλαξης Δέλτα

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ τα κρούσματα της μετάλλαξης Δέλτα είναι στις παρακάτω περιοχές:

Αττική: 39

Αργολίδα: 1

Αχαΐα: 1

Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος: 4

Εύβοια: 1

Ηράκλειο Κρήτης: 58

Θεσσαλονίκη: 5

Κορινθία: 1

Λάρισα: 1

Λέσβος: 4

Πάρος: 2

Ρέθυμνο: 3

Χαλκιδική: 1

Σύνολο: 121

deltavariant1

«Θα διπλασιάζονται κάθε βδομάδα τα κρούσματα»

Σήμα κινδύνου εξέπεμψε χθες ο γιατρός και ερευνητής στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης, λέγοντας πως «αν αφεθούν τα πράγματα έτσι όπως είναι, τα κρούσματα θα διπλασιάζονται σχεδόν κάθε εβδομάδα μια – δυο μέρες πριν, μια – δυο μέρες μετά».

Μάλιστα, εκτίμησε πως ένα 35% στην Ελλάδα δεν θα κάνει εμβόλιο και είναι πολύ μακρινός ο στόχος της προστασίας του 80% του πληθυσμού. Σύμφωνα με τον ίδιο, «πρέπει να κάνουμε γρήγορες κινήσεις με αυτό τον ιό. Είναι μαθηματικά βέβαιο ότι με 40% εμβολιασμένους, άνθρωποι που τη γλίτωσαν στα περασμένα κύματα θα την πάθουν τώρα. Θα υπάρχουν πολλοί θάνατοι και θα επιβαρυνθεί πολύ το σύστημα».

Pfizer: Νέο εμβόλιο και τρίτη δόση για τη μετάλλαξη Δέλτα

Στη μάχη κατά της μετάλλαξης Δέλτα ρίχνονται Pfizer/ BioNTech και σκοπεύουν να ξεκινήσουν κλινικές δοκιμές ακόμη και μέσα στον Αύγουστο για να αναπτύξουν ένα νέο εμβόλιο αποκλειστικά για τη συγκεκριμένη παραλλαγή. Στην ουσία δεν θα είναι ένα εντελώς νέο εμβόλιο αλλά μια αναβαθμισμένη έκδοση του υπάρχοντος.

Θα είναι η πρώτη απόπειρα να δημιουργηθεί ένα «όπλο» ειδικά κατά της Δέλτα.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ