Νύχτα τρόμου στην Αττική: Στο έλεος της φωτιάς Βαρυμπόμπη, Τατόι, Θρακομακεδόνες, Κηφισιά – Καίγονται σπίτια

Ολονύχτια μάχη με τη φωτιά που ξέσπασε στη Βαρυμπόμπη – Εντολή εκκένωσης σε Αδάμες, Ολυμπιακό Χωριό, Βαρυμπόμπη και Θρακομακεδόνες – Κάηκαν σπίτια – Τεράστια οικολογική καταστροφή.

Εφιαλτική μοιάζει η νύχτα στην Αττική καθλως βρίσκονται σε εξέλιξη πολλά πύρινα μέτωπα, μετά τη φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή της Βαρυμπόμπης.

Η φωτιά ξεκίνησε λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι και πήρε μέσα σε λίγες ώρες μεγάλη έκταση.

Τεράστια καταστροφή

Η πυρκαγιά μαίνεται ανεξέλεγκτη για πάνω από εννιά ώρες και έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις, προκαλώντας μεγάλη καταστροφή τόσο σε δασική έκταση όσο και σε σπίτια.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, καίγονται νέα σπίτια λίγο μετά την πλατεία της Βαρυμπόμπης.

53527712

Διαβάστε επίσης: Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Νέα μήνυμα από το «112» Αχαρνές, Λυκόβρυση, Κάτω Κηφισιά και Μεταμόρφωση

Αργά το απόγευμα, διακομίστηκαν με ήπια αναπνευστικά προβλήματα έξι κάτοικοι της περιοχής της Βαρυμπόμπης ενώ ένας πυροσβέστης με δύσπνοια έχει διακομιστεί στο ΓΝΑ 251.

Οι υγειονομικές δομές της περιοχής βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα και σε κατάσταση μέγιστης επιχειρησιακής ετοιμότητας το ΕΚΑΒ. Λόγω της έκτακτης κατάστασης, σε εφημερία τέθηκαν τα νοσοκομεία Γεννηματάς, Σισμανόγλειο και ΚΑΤ.

Το υπουργείο Υγείας, σε έκτακτη ενημέρωση, τονίζει όσοι είναι άνω των 65 ετών και όσοι αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα ή καρδιολογικά, παιδιά να μην κινούνται στις περιοχές καθώς είναι αποπνικτική ατμόσφαιρα.

53527371

Διαβάστε επίσης: Κρανίου τόπος Βαρυμπόμπη – Αδάμες: Χάος με καμένα σπίτια, δεκάδες απεγκλωβισμούς – Εικόνες ολικής καταστροφής

Πραγματοποιήθηκαν πολλές εκκενώσεις σπιτιών, όπου η αστυνομία σε συνεργασία με την πυροσβεστική, πόρτα-πόρτα επισκέπτονταν τους κατοίκους ώστε να τους βγάλουν από τα σπίτια τους.

Κάποιοι, αρνήθηκαν να εγκαταλείψουν την κατοικία τους. Εκατοντάδες ήταν οι κλήσεις για απεγκλωβισμούς αλλά και από κόσμο που ανησυχούσε για τους δικούς του ανθρώπους.

53528691

Σε πολλές περιοχές της πρωτεύουσας σημειώθηκαν διακοπές ρεύματος, αλλά και διακοπές νερού στη Βαρυμπόμπη.

Συνολικά 81 συναγερμοί για φωτιά σε μία ημέρα

Μέσα σε ένα 24ώρο, ξέσπασαν 81 πυρκαγιές σε όλη τη χώρα, με τα σοβαρότερα προβλήματα να είναι μεταξύ άλλων στην Αττική, Εύβοια και Κω. Τρία ήταν τα μέτωπα στην Βαρυμπόμπη, αλλά υπήρχαν και συνεχείς αναζωπυρώσεις.

Φιλοξενία στους πυροπληκτους από τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Φιλοξενία σε όσους έχουν πληγεί από τη μεγάλη φωτιά στην Βαρυμπόμπη, είτε κάηκαν τα σπίτια τους είτε δεν έχουν πού να κοιμηθούν, θα προσφέρουν οι ξενοδόχοι της Αττικής. Αυτό επετεύχθη μετά από επικοινωνία του υπουργού Τουρισμού με τους ξενοδόχους της Αθήνας. Πληροφορίες μέσω του ΕΟΔΥ στο 1135.

53528851

Σε επιφυλακή ΕΚΑΒ και νοσοκομεία σε Βαρυμπόμπη και Εύβοια

Σε κατάσταση μεγίστης ετοιμότητας βρίσκονται από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης της φωτιάς, το ΕΚΑΒ και οι υγειονομικές δομές στην περιοχή της Βαρυμπόμπης, καθώς και στο Μαντούδι Ευβοίας.

Πιο συγκεκριμένα έχουν τεθεί σε επιφυλακή:

• Το Νοσοκομείο Σισμανόγλειο
• Το Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» (Παθολογική Κλινική, Μονάδα Εγκαυμάτων και Πλαστικής Χειρουργικής)
• Το ΓΟΝΚ Κηφισιάς «Άγιοι Ανάργυροι»
• Το Νοσοκομείο Χαλκίδας
• Το Κέντρο Υγείας Μαντουδίου

Στην περιοχή της Βαρυμπόμπης βρίσκονται 2 Κινητές Ιατρικές Μονάδες του ΕΚΑΒ, 2 μηχανές, 1 όχημα του Ειδικού Τμήματος ιατρικής Καταστροφών και 10 ασθενοφόρα.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ