Νοσοκομείο Ρίου: Διασωληνώθηκε ο ασθενής που έπιασε φωτιά από τσιγάρο (εικόνες)

Σοβαρό έγκαυμα έχει υποστεί ο ασθενής που προσπάθησε το πρωί της Τετάρτης να ανάψει τσιγάρο ενώ νοσηλευόταν στην ορθοπεδική κλινική, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου.

Όπως αναφέρει ο διοικητής του νοσοκομείου, Δημήτρης Μπάκος: «είχαμε έναν απομονωμένο ασθενή με σηπτικό κάταγμα ο οποίος λάμβανε ισχυρή αντιβίωση, σε μονόκλινο δωμάτιο, στην ορθοπεδική. Φαίνεται ότι προσπάθησε να ανάψει κάποιο τσιγάρο ενώ είχε στη μύτη κι ένα μικρό ρινικό οξυγόνο.

Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα υπήρξε επέμβαση από νοσηλευτές που με πυροσβεστήρες έσβησαν αμέσως τη φωτιά, μέσα σε 20- 30 δευτερόλεπτα. Καλέσαμε και την πυροσβεστική όμως η φωτιά έσβησε πριν φτάνει.

Ο ασθενής δεν είχε συνοδό μαζί του ενώ ο θάλαμος ήταν απέναντι από τους νοσηλευτές που κατάλαβαν άμεσα τι συνέβαινε.

Ο ασθενής έχει σοβαρό έγκαυμα στο θώρακα κι έχει διασωληνωθεί προληπτικά και παράλληλα θα δούμε με τους πλαστικούς χειρουργούς τι θα γίνει με το έγκαυμα».

Ο ίδιος προσπάθησε να σβήσει την φωτιά με τα χέρια του, με αποτέλεσμα να υποστεί εγκαύματα β’ και γ’ βαθμού και πλέον νοσηλεύεται διασωληνωμένος, όπως αναφέρει το pelop.gr.

Οι καπνοί που έβγαιναν από το δωμάτιο αλλά και η χαρακτηριστική μυρωδιά, τράβηξαν την προσοχή των συνοδών των ασθενών που βρισκόντουσαν εκείνη την στιγμή στο κτίριο.

Σημειώνεται πως στο σημείο έσπευσαν 6 οχήματα της Πυροσβεστικής με 12 άνδρες, οι οποίοι έθεσαν την κατάσταση υπό έλεγχο.

Φωτογραφίες από το κατεστραμμένο δωμάτιο:

νοσοκομειο ριο φωτια

νοσοκομειο ριο φωτια

νοσοκομειο ριο φωτια

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ