Νίκος Τζανάκης: Αν ήταν χειμώνας τώρα θα επιβαλλόταν lockdown

Με δραματικό τόνο περιέγραψε την κατάσταση της πανδημίας ο Νίκος Τζανάκης προειδοποιώντας τους ανεμβολίαστους ενώ προέβλεψε 3.000 κρούσματα ημερησίως σύντομα.

Ανήσυχος για την εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα εμφανίστηκε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης.

«Αυτό το κύμα θα χτυπήσει τους ανεμβολίαστους. Όλοι οι ανεμβολίαστοι θα νοσήσουν» προειδοποίησε ο καθηγητής μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στον ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του, ο αριθμός των κρουσμάτων αναμένεται να αυξηθεί σύντομα. «Την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε ημέρες με πάνω από 2.000 κρούσματα, ενώ δεν αποκλείεται σύντομα να φτάσουμε και τις 3.000 κρούσματα» εξήγησε.

Η μετάλλαξη Δέλτα έχει αλλάξει τα δεδομένα όσον αφορά στο επιδημιολογικό περιβάλλον σημείωσε και τόνισε πως «εάν τώρα ήταν χειμώνας θα επιβαλλόταν lockdown. Προσδοκούμε, όμως, ότι τα εμβόλια θα προστατέψουν το σύστημα υγείας από την πίεση».

Μάλιστα, σημείωσε πως τα περισσότερα κρούσματα αφορούν μικρές ηλικίες «Δεν βλέπουμε πλέον κρούσματα σε ηλικίες άνω των 30. Τις τελευταίες μέρες μόνο βλέπουμε κάποια κρούσματα και σε 50αρηδες και 60αρηδες. Είναι πιθανό επίσης κάποιος νέος να εμφανίσει σοβαρές επιπλοκές, ενώ αν φέρει τον ιό στο σπίτι, όσοι οικείοι του είναι ανεμβολίαστοι θα εκτεθούν στον ιό και θα νοσήσουν. Τότε θα γίνει ορατή η σοβαρότητα της μετάλλαξης Δ’.» σημείωσε.

Ακόμη, ο ίδιος τάχθηκε υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού για συγκεκριμένα επαγγέλματα που αφορούν το δημόσιο συμφέρον και στενούς κρατικούς φορείς, όπως οι υγειονομικοί, στρατιωτικοί, εκπαιδευτικοί, σώματα ασφαλείας και στη συνέχεια υπάλληλοι μέσων μεταφοράς και υπάλληλοι σε μονάδες φροντίδας βρεφών και ηλικιωμένων.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ