Νέο ωράριο στα σούπερ μάρκετ, τι θα αλλάξει με τα νέα μέτρα

Σενάρια για νέα, σκληρότερα μέτρα που φέρνουν και αλλαγές στο ωράριο των σούπερ μάρκετ εφόσον επιβεβαιωθούν.

Μνήμες από το περσινό lockdown φέρνουν τα σενάρια που θα εξεταστούν στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας. Αν επιβεβαιωθούν, θα φέρουν αλλαγές και στο ωράριο των σούπερ μάρκετ.

Συγκεκριμένα, μέσα στα σενάρια είναι και η αλλαγή στο ωράριο της απαγόρευσης κυκλοφορίας τα Σαββατοκύριακα. Δηλαδή, να ξεκινά από τις 9 το βράδυ όπως τις καθημερινές και όχι από τις 6 το απόγευμα όπως ισχύει τελευταία και έχει ξεσηκώσει αρκετές αντιρρήσεις.

Έτσι, πιθανότατα να αλλάξει και το ωράριο των σούπερ μάρκετ που κλείνουν στις 17:00 το Σάββατο, προκειμένου να ξεκινά μία ώρα μετά η απαγόρευση κυκλοφορίας. Επομένως, αν ισχύσει τελικά το 21:00, τότε τα σούπερ μάρκετ θα κλείνουν τρεις ώρες αργότερα, δηλαδή στις 20:00.

Σε αυτή την περίπτωση, η έξοδος από το σπίτι θα επιτρέπεται από τις 05:00 μέχρι τις 21:00 μόνο για επίσκεψη σε γιατρό, φαρμακείο, νοσοκομείο, σούπερ μάρκετ και άθληση μόνο κοντά στο σπίτι και μόνο με τα πόδια.

Επισημαίνεται ότι οι καταναλωτές θα πρέπει, προκειμένου να μεταβούν σε κάποιο σούπερ μάρκετ, να αποστέλλουν SMS στο 13033 με την επιλογή 2 («Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης [σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ]») ή να χρησιμοποιούν την αντίστοιχη βεβαίωση κίνησης ή μια χειρόγραφη δήλωση.

Διαβάστε ΕΔΩ το ρεπορτάζ του iEidiseis με όλα τα σενάρια για τα νέα μέτρα.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ