Νέο ωράριο για καφετέριες και εστιατόρια από 15 Μαΐου

Το ωράριο λειτουργίας στα καταστήματα της εστίασης θα αλλάζει από τις 15 Μαΐου, ημέρα όπου ανοίγει ο τουρισμός στη χώρα.

Στα μαγαζιά της εστίασης, όπως στις καφετέριες και εστιατόρια, έρχονται αλλαγές στις 15 Μαΐου και συγκεκριμένα αφορά το ωράριο λειτουργίας.

Πιο αναλυτικά, ο Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε στην ΕΡΤ και σημείωσε πως με το άνοιγμα του τουρισμού στις 15 Μαΐου θα ανακοινωθεί πιο διευρυμένο ωράριο «πάντα υπό την αίρεση ότι ο ιός θα συνεχίσει την πτωτική του πορεία. Κάθε εβδομάδα θα συνεχίσει να συνεδριάζει Επιτροπή Λοιμωξιολόγων. Σήμερα δεν επιστρέφουμε στην παλιά μας ζωή, κάνουμε ένα βήμα προς την κανονικότητα».

Παράλληλα, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων είπε ότι «αναμφίβολα υπάρχουν εργαζόμενοι που μένουν σε αναστολή και ζητώ συγγνώμη, καθώς δεν έχουν όλες οι επιχειρήσεις πρόσβαση σε εξωτερικό χώρο».

Επίσης, δήλωσε πως «ανοίγουμε την εστίαση αλλά ο ιός δεν έχει φύγει. Το σύνθημα ότι πέρασε ο κίνδυνος δεν έχει δοθεί» και είπε ότι «κανένας δεν θέλει να περιορίσει την ελευθερία κανενός, αλλά πρέπει να κρατηθεί ο ιός υπό έλεγχο».

Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στα μειωμένα ενοίκια για τον Μάιο και ξεκαθάρισε πως θα ισχύσουν με τα ίδια κριτήρια που εφαρμόστηκαν και τον Απρίλιο. Ταυτόχρονα, είπε πως στις 10 Μαΐου ανοίγει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις στο πλαίσιο του προγράμματος του υπουργείου Ανάπτυξης προκειμένου να χορηγηθεί το κεφάλαιο για την επανεκκίνηση μέσω ΕΣΠΑ, ενώ ξεκινάει μέσα στον μήνα και το πρόγραμμα του υπουργείου Οικονομικών για την πληρωμή των παγίων.

Ως προς την απαγόρευση μουσικής είπε ότι ήταν απαίτηση των γιατρών, καθώς «μιλώντας πιο δυνατά εκπνέεις με μεγαλύτερη ταχύτητα τα σταγονίδια, αυξάνοντας την πιθανότητα να κολλήσει κάποιος διπλανός που έχει βγάλει τη μάσκα για να φάει».

Επίσης διευκρίνισε ότι τα εστιατόρια που είναι στα ξενοδοχεία λειτουργούσαν όλο το διάστημα για τους ενοίκους, ενώ θα συνεχίσουν να μην λειτουργούν τα μπαρ.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ